Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
Reklama

Malinovo-rybízový sorbet s mátou

4–6 porce
do 2 hodin
Malinovo-rybízový sorbet
Malinovo-rybízový sorbet
Když se keře na zahrádkách začnou obalovat sladkými plody, přichází ten pravý čas na výborný domácí sorbet. Znamená to totiž, že léto je v plném proudu :)
Reklama

Suroviny (4–6 porce)

Reklama

Postup

  1. Maliny s rybízem rozmixujte na kaši. Dejte ji do nerezové misky a vložte do mrazáku asi na 2 hodiny.
  2. Pak vyšlehejte bílky s cukrem dotuha. Mátu usekejte nadrobno. Vyndejte z mrazáku částečně ztuhlou ovocnou kaši a vmíchejte do ní vyšlehaný sníh a mátu. Dejte znovu zmrazit.
  3. Prima tip: Zajímavou chuť sorbetu dodá kombinace s černým rybízem nebo jostou. Mátu pak můžete v receptu nahradit i citronovou meduňkou.
Reklama

Jezte česky, Foto: JEZTE ČESKY– rok v naší kuchyni

Jana Vašáková, Zdena Skokanová N.

Tato kuchařka přináší osvědčené tipy, jak používat zdravé lokální sezonní suroviny v kuchyni – autorky oprášily staré české recepty našich babiček a prababiček a přizpůsobily je současným potřebám. Naučí vás připravovat domácí marmelády, sirupy i nanuky, nezapomínají ani na netradiční vánoční a velikonoční menu nebo pochoutky z posvícení. Navíc v knize najdete zajímavosti a reportáže z tradiční zabijačky nebo z honu.

Vydalo nakladatelství Smart Press.

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama