Suroviny
- Bílá čokoláda 300 g
- Máslo 250 g
- cukr kupice 2 hrnky
- vanilkový extrakt 1 lžička
- prosátá hladká mouka 190 g
- maliny 200 g
- cukr moučka
Postup přípravy
- V rendlíku rozehřejte dohromady čokoládu, máslo a cukr a na mírném ohni míchejte, dokud se vše nerozpustí. Sundejte z ohně a nechte trochu vystydnout. Potom přidejte najednou vanilkový extrakt a vyšlehaná vejce. Do směsi vmíchejte mouku a maliny.
- Trochu vymažte a pečicím papírem vyložte pekáč 20 x 30 cm, rozprostřete na něj rovnoměrně připravené těsto a v troubě předehřáté na 180 °C pečte 30 minut.
- Vyndejte z trouby, nechte asi 10 minut zchladnout v pekáči, potom nakrájejte na čtvercové řezy, vyndejte z pekáče a nechte úplně vychladnout. Podávejte posypané moučkovým cukrem.