Valentýnský mixér: 5 menu v restauracích, kterými překvapíte svou drahou polovičku

Ještě nemáte plány na Valentýna? Pomůžeme vám s výběrem! Máme pro vás hned několik tipů na skvělá valentýnská menu, se kterými rozhodně zabojujete!

Červený Jelen: valentýnské menu v Trezoru Marka Fichtnera

Jeden jediný den – v úterý 14. února – bude ve vyhlášené pražské restauraci Červený Jelen dostupné exkluzivní šestichodové valentýnské menu připravené týmem profesionálů pod vedením šéfkuchaře Marka Fichtnera. Vybrané delikatesy z prvotřídních surovin, včetně těch s afrodiziakálními účinky, jako jsou mořské plody, lanýž či šafrán, výběr ze dvou hlavních chodů a na závěr neodolatelné čokoládové soufflé, digestiv a exkluzivní káva… Věnujte své lásce k letošnímu Valentýnu intenzivní gurmánský zážitek a další vyznání budou zbytečná.

Dárkové poukazy na valentýnské menu pro 2 osoby jsou v prodeji za 3 980 korun výhradně na platformě smartvoucher. S jejich zakoupením neradno váhat, protože počet míst v kulinářském Trezoru executive chefa Červeného Jelena Marka Fichtnera je omezen na 40.

Součástí menu je welcome drink, servírovat se bude úvodní amuse-bouche - ústřice Fine de Claire. Následovat bude Paté en croûte - foie gras s portským vínem a pistáciemi, kaštanový krém s perigordským černým lanýžem a telecím jusem a mušle svatého Jakuba se slaninou, šafránem a bramborovým pyré. Jako hlavní chod si budou hosté moci vybrat ze dvou variant: buď  stařenou kachnu s foie gras, červeným zelím a hořčičným semínkem nebo celer v popelu s červeným hroznem, tymiánovou pěnou, červeným vínem a makadamovými ořechy. O závěr se postará čokoládové soufflé se zmrzlinou z vaječného likéru.

The Artisan a speciální valentýnské menu

Pražská restaurace The Artisan připravila na den svatého Valentýna pro své hosty nezapomenutelný gastronomický zážitek. Milovníci výborného jídla si mohou užít tento svátek zamilovaných v romantickém prostředí hotelu Marriott a vychutnat si výtečné valentýnské menu servírované exkluzivně 14. února, které pro ně připravil šéfkuchař David Rejhon.

„Pro naše hosty jsme sestavili speciální nabídku skládající se z několika chodů. Znovu jsme vsadili na osvědčené produkty od našich lokálních dodavatelů. Na úvod čeká hosty sklenka šumivého vína a překvapení šéfkuchaře v podobě prvního sousta. Poté se mohou těšit na lahodného candáta, křehké dančí maso nebo jemná kachní játra, vše v dokonalé kombinaci se sezónní zeleninou. Samozřejmě nebude chybět ani sladký závěr v podobě tvarohového hruškového dezertu s křupavými lískovými ořechy,“ představuje valentýnské menu šéfkuchař David Rejhon.

Lásku k dobrému jídlu však můžete oslavit už během valentýnského víkendu. V neděli 11. února v Artisanu nebude chybět servírovaný valentýnský brunch s tradičně bohatým menu. Návštěvníci se mohou těšit na široký výběr předkrmů a hlavních jídel. Milovníky sladkých chutí potěší nabídka dezertů místních mistrů cukrářů.

Valentýn ve Four Seasons Hotel Prague

Four Seasons Hotel Prague přináší na Valentýna romantické zážitky, které dokonale zpříjemní období nejen všech zamilovaných. Ať už hledáte ideální místo pro oslavu lásky, nebo chcete zažít neobyčejný zážitek s nejbližšími přáteli či rodinou, můžete si vychutnat kulinářské umění týmu CottoCrudo během Afternoon Tea či večeře nebo se vydat na soukromou projížďku s loďkou Four Seasons.

Afternoon Tea od Gianmarca

Do příjemného prostředí The Gallery v lobby hotelu se vrací oblíbené Afternoon Tea. Rendez-vous si zde mohou dát zamilované páry, ale také přátelé či maminky s dcerami. Zkrátka všichni, kteří chtějí svým nejbližším dopřát výjimečný společný zážitek. Šéfcukrář Gianmarco Carandino se svým týmem připravil kreativní výběr dezertů, slaných kanapek a tradičních scones. Ubytovaní hosté si mohou Afternoon Tea objednat i do pokoje s jedinečným výhledem na Pražský hrad a Vltavu.

  • Datum konání: pátek 9. února – středa 14. února 2024, rezervace předem nutná
  • Cena: 1250 Kč za osobu, 1950 Kč se sklenkou šampaňského

Valentýnské tasting menu La Veranda

Restaurace La Veranda působí na pražské gastronomické scéně již více než 20 let. Každý otevírací den hýčká své hosty během obědů či večeří. Kromě stálé nabídky je vždy připravena tabule s denními specialitami. Tím to ovšem nekončí. Speciální příležitosti se v La Verandě také slaví. Například blížící se Valentýn zaslouží speciální tasting menu. Tým restaurace La Veranda si na den zamilovaných připravil báječné menu. To začíná welcome drinkem v podobě Crémant d'Alsace Rosé Brut. Poté následuje řepa s brynzou, černým rybízem a kakaovými boby. Další z chodů je raviola s ricottou, žloutkem a perigordem. Následují báječné krevety s šafránovým bisque a fenyklem.

Velmi nevšedním pokrmem je kachna s radicchio, červeným zelím a černou mrkví. Nevídaná kombinace, která neuvěřitelně chuťově povznáší. Závěr tasting menu v La Veranda patří tartaletce s citronem, zmrzlinou a meringue. Doslova gastronomické nebe v ústech. Pokud toužíte po výjimečném projevu náklonosti svému protějšku, vsaďte na vytříbenou klasiku v podobě La Veranda. Víte proč? Nikdy, ale opravdu nikdy nezklame. Cena menu je 1 995 korun na osobu.

Romantická večeře v La Bodeguita del Medio

Podnik La Bodeguita del Medio si připravil klasické romantické menu, ovšem v netradičním podání. Kubánský rytmus se nese celým menu a je opojný. Vstupenka pro dva obsahuje 2 welcome drinky jménem Pornstar Martini koktejl. Poté následuje set studených tapas, který se skládá ze španělských uzenin a sýrů, marinovaných oliv, ceviche z lososa, lanýžového tataráku a rozpečené bagety. Hlavní chod je ve dvou variantách, záleží na každém, co si vybere. Je libo grilovaný losos, opečené brambory s omáčkou béarnaise nebo raději zvolíte vepřovou kotletu duroc, šťouchané brambory doprovázející houbové ragú?

Ať se rozhodnete tak nebo tak, dezert je jistý pro oba dva. Kdo by odolal churros s čokoládou a mascarpone? Ideální svátek zamilovaných v kubánském rytmu může začít. Věřte na nápaditost a kvalitu ověřené skupiny Gastrogroup, která v centru Prahy spravuje nespočet úspěšných podniků. Bavte se tematicky a fantasticky.

Zdroj: TZ; zdroj foto: TZ

Autor článku

Tereza Pánková

Všechny články autora

redaktorka FTV Prima

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů


Přečtěte si také

Recepty