Logo Prima Fresh Logo Prima Fresh
  • Menu
  • Recepty
  • Články
  • TV Program
  • Škola vaření
  • Recepty z TV
  • Speciál: Jablka
  • Těhotnej kuchař
  • Sledujte prima+
  • Vyhledávání
  • Můj profil
    • Nastavení účtu
    • Odhlásit se
    • Máte již účet?
      Přihlásit se
    • Jste tu poprvé?
      Vytvořte si účet

Trendy:

Kuře
Polévky k večeři
Rychlé večeře
Česká kuchyně
Čokoláda
  • Témata
    • Recepty
    • Články
    • TV Program
    • Škola vaření
    • Recepty z TV
    • Speciál: Jablka
    • Těhotnej kuchař
    • Sledujte prima+
  • Přihlášení
    • Můj profil
    • Odhlásit se
Sledujte nás
  • Oblíbené recepty
    • Houby
    • Dýně
    • Rychlovky
  • Přílohy
    • Hranolky
    • Knedlíky
    • Kaše
  • Polévky
    • Česká klasika
    • Silné vývary
    • Krémové
  • Saláty
    • Těstoviny
    • Sladké
    • Bezmasá jídla
  • Populární kuchaři
    • Zdeněk Pohlreich
    • Jaroslav Sapík
    • Karolína Kamberská
  • Videorecepty
    • Teď vaří šéf!
    • Česko na talíři
    • Karolína, domácí kuchařka
  • Tipy a triky
    • Kam za jídlem
    • Vychytávky
    • Na nákupech
  • Novinky
    • Blog šéfredaktorky
    • Soutěž Fresh
    • Časopis
  • Prima+
  • CNN Prima NEWS
  • Prima ZOOM
  • Prima LIVING
  • Prima Ženy
  • Prima LAJK
Sledujte nás
Prima Fresh logo

Trendy:

Kuře
Polévky k večeři
Rychlé večeře
Česká kuchyně
Čokoláda
Cukeťák aneb cuketový nákyp na plech s uzeným masem

Cukeťák aneb cuketový nákyp na plech s uzeným masem

Nejlepší recept na palačinky jako od maminky

Nejlepší recept na palačinky jako od maminky

Naprosto dokonalé spaghetti carbonara

Naprosto dokonalé spaghetti carbonara

Poctivá domácí česnečka s bramborem

Poctivá domácí česnečka s bramborem

Klasická čočka na kyselo se sázeným vejcem

Klasická čočka na kyselo se sázeným vejcem

Kuře na paprice s máslovými noky krok za krokem

Kuře na paprice s máslovými noky krok za krokem

Prima Fresh ■ Prima Fresh Články ze světa vaření Blog šéfredaktorky
Blog šéfredaktorky

Hit týdne

Další hity

Kuřecí kousky s pikantní medovou omáčkou

Kuřecí kousky s pikantní medovou omáčkou
Kuřecí kousky s pikantní medovou omáčkou
Hraběnčiny řezy s jablky a ořechy
Hraběnčiny řezy s jablky a ořechy
Hermelínová pomazánka se šunkou a vejci
Hermelínová pomazánka se šunkou a vejci
Živáňská vepřová pečeně
Živáňská vepřová pečeně
Populární
Řízky obalené naruby zapečené s cibulí
Řízky obalené naruby zapečené s cibulí
Pomerančové řezy s perníkovým korpusem a tvarohovou náplní
Pomerančové řezy s perníkovým korpusem a tvarohovou náplní
Trenčanské párky s fazolí – vylepšený domácí recept na trampskou klasiku
Trenčanské párky s fazolí – vylepšený domácí recept na trampskou klasiku
New York cheesecake – recept na klasický pečený dort ze smetanového sýra
New York cheesecake – recept na klasický pečený dort ze smetanového sýra
6 kreativních nových nápadů, jak připravit gin & tonic s moderním švihem
6 kreativních nových nápadů, jak připravit gin & tonic s moderním švihem

S Klárou v kuchyni #22: Letní Chef Time Fest

Letní Chef Time Fest 2015

Letní Chef Time Fest 2015 Zdroj: Mikuláš Gottwald / PHOTOONE

  • Zavřít
Letní Chef Time Fest 2015

Letní Chef Time Fest 2015 Zdroj: Mikuláš Gottwald / PHOTOONE

Nechci se opakovat, ale musím. Existuje jedna akce pro milovníky dobrého jídla a tou je Chef Time Fest. Komorní festival, který nabízí výjimečné kulinární zážitky. A protože já dobré jídlo miluji, nemůžu na této skvělé akci přece chybět!

Seznam.cz banner

Chef Time Fest je festival nejen o jídle. Je to příležitost setkávání a propojení – potkávají se zde nejen lidé, kteří oceňují vysokou kvalitu připravených pokrmů, jejich oku lahodící servírování a k nim s láskou spárovaná vína. Potkávají se zde i špičkoví šéfkuchaři, kteří k takovým setkáním jinak mnoho příležitostí nemají.

Tou nejzajímavější akcí Chef Time Festu jsou totiž akce zvané chef table. Jde o pětichodovou večeři, kdy každý chod připraví jiný šéfkuchař a ostatní mu s přípravou pomáhají. A pak se zase vystřídají... Host má tak možnost během večera ochutnat jídla z rukou pěti kuchařů a tím pádem najednou otestuje pět restaurací, které patří mezi špičku na českém gastronomickém nebi. A ač jsou kuchaři pohodová parta, každý se chce přece jen předvést a ukázat to nejlepší. Jako bonus je u každého stolu jedno místo připravené pro kuchaře, který kdykoliv má chvilku volnou, přijde k hostům posedět a povídat si s nimi nejen o jídle. Můžete se tedy spolehnout, že takový večer bude stoprocentně úžasným zážitkem.

Chef Time Fest se tradičně koná na jaře a na podzim, ale aby léto nepřišlo zkrátka, proběhl letos kratší festival i v červnu. A já s radostí přijala pozvání na dvě akce v rámci programu. Výše zmíněný chef table a BBQ show s michelinským šéfkuchařem Leonardem Elenbassem.

První večer jsem zavítala do mé oblíbené restaurace AvantGarde v pražských Dejvicích. Elegantní interiér s velkými kulatými stoly byl připravený, stačili jsme se jen pozdravit se známými tvářemi a na stole přistál první předkrm. Nishiki tartar od Honzy Kvasničky z domovské AvantGarde je jídlo, které budete chtít jíst znovu a znovu. Naštěstí je součástí stálého jídelního jístku, takže pokud se vám po něm bude stýskat, máte možnost si na něj zajít. Je to vlastně ochucená sushi rýže s krevetami, avokádem, hroznovým vínem a lososovým kaviárem a k tomu chips z tapioky.

O druhý předkrm se postaral Marek Raditsch z restaurace Kampa Park. Ač specialista na ryby, tentokrát Marek připravil zprudka opečená kachni foie gras s ibiškovým sorbetem, rebarborou a brioškou. Bylo to excelentí spojení.

Prvním hlavním chodem bylo farmářské kuře s brzlíkem a pyré z uzených brambor, které bylo zabalené v tomatovém želé a zdobené chřestem. Zvlášť ta příloha byla vemi netradiční a velmi chutná. Autorem téhle parádičky byl Tomáš Levý z restaurace Amade.

Následoval další hlavní chod, který musel každého masožravce potěšit. Grilovaná hovězí žebra se přímo rozpadala v ústech. A k nim pyré z mladé kukuřice a baby bok-choy. Martin Hnilička z George Prime Steak je zvyklý servírovat férové porce a ani zde neudělal výjimku, přesto se po téhle lahůdce jen zaprášilo.

Samozřejmě nemohla chybět sladká tečka. O tu se postarala Anna Baštýřová z cukrárny Anna Magdalena. Její pistáciovo-čokoládový dortík s višňovým želé a maracujovou makronkou byl skutečně sladkým zakončením báječné večeře.

Jako vždy byl chef table příjemným zážitkem, který každý milovník jídla musel ocenit. Příjemná, velmi uvolněná atmosféra, jídlo, o kterém se vám bude zdát, k tomu s péčí spárovaná vína a milá společnost. Snad to je dostatečná pozvánka na podzimní Chef Time Fest...

Já jsem si tedy ulovila krásné vzpomínky a navrch další selfie se šéfkuchařem do sbírky – tentokrát s Honzou Kvasničkou z AvantGarde :)

Další akcí festivalu byla BBQ Show v pražském letohrádku Hadovka. V krásně upravené zahradě proběhly prezentace a degustace rozmanitých pokrmů, které připravili Jan Kvasnička z AvantGarde, Pavel Býček z restaurace Alcron a známá cukrářka Sylvie Sulanská.

Vrcholem večera byla ovšem prezentace grilů Big Green Egg (velká zelená vejce), na kterých připravil kompletní menu michelinský šéfkuchař Leonard Elenbass z holandské restaurace Pure Passie.

Nechybělo skvělé víno od Vinselektu Michlovský a živá hudba v podání Live guitars. Zkrátka další podařený večer pod taktovkou Chef Time Fest a jeho organizátora Karla Šimůnka.

Podívejte se na video, které vám přiblíží celkovou atmosféru a nabídne rozhovory se zúčastněnými šéfkuchaři:

Připravila Klára Michalová, šéfredaktorka Prima FRESH

Sdílejte článek
Štítky jídlo festival víno restaurace kuchař pyré škola vaření food festival pokrm želé hlavní chod Předkrm Chef Time Fest s Klárou v kuchyni

Návrhy pro vás

Vaječný mini sendvič – jednohubka z vajec vařených natvrdo Předkrmy a chuťovky

Vaječný mini sendvič – jednohubka z vajec vařených natvrdo

Domácí dim sum knedlíčky s vepřovým masem – asijská specialita, kterou znáte z restaurace Recepty

Domácí dim sum knedlíčky s vepřovým masem – asijská specialita, kterou znáte z restaurace

Dušená vepřová líčka na houbách – křehké maso ve voňavé omáčce je ideální podzimní oběd na neděli Maso

Dušená vepřová líčka na houbách – křehké maso ve voňavé omáčce je ideální podzimní oběd na neděli

Bábovka s krémem à la dort – slavnostní dezert v netradiční podobě Sladké

Bábovka s krémem à la dort – slavnostní dezert v netradiční podobě

Smažené mleté maso v bramborových kroketách – nevšední chuťovka i hlavní chod Maso

Smažené mleté maso v bramborových kroketách – nevšední chuťovka i hlavní chod

Konfitované kachní žaludky s ragú ze zelené čočky – delikatesa pro trpělivé gurmány Maso

Konfitované kachní žaludky s ragú ze zelené čočky – delikatesa pro trpělivé gurmány

Kimchi jjigae – korejská pikantní polévka s bůčkem a tofu, která vás zahřeje na těle i na duši Polévky

Kimchi jjigae – korejská pikantní polévka s bůčkem a tofu, která vás zahřeje na těle i na duši

Jablečné cupcakes se skořicovým krémem podle Coolinářky Sladké

Jablečné cupcakes se skořicovým krémem podle Coolinářky


Přečtěte si také

Soutěže Prostřeno!
Soutěžte s Prostřeno! o produkty Ziaja v hodnotě 1.000 Kč (20. - 23. 10. 2025)

Soutěžte s Prostřeno! o produkty Ziaja v hodnotě 1.000 Kč (20. - 23. 10. 2025)

Předkrmy a chuťovky
Vaječný mini sendvič – jednohubka z vajec vařených natvrdo

Vaječný mini sendvič – jednohubka z vajec vařených natvrdo

Soutěžící
Karolína Gorylová chce ukázat, že i miss umí vařit

Karolína Gorylová chce ukázat, že i miss umí vařit

Jak na to - Tipy a triky v kuchyni
Naučte se triky, kde a jak skladovat čerstvé potraviny, aby vydržely co nejdéle

Naučte se triky, kde a jak skladovat čerstvé potraviny, aby vydržely co nejdéle

Recepty
Domácí dim sum knedlíčky s vepřovým masem – asijská specialita, kterou znáte z restaurace

Domácí dim sum knedlíčky s vepřovým masem – asijská specialita, kterou znáte z restaurace

Maso
Dušená vepřová líčka na houbách – křehké maso ve voňavé omáčce je ideální podzimní oběd na neděli

Dušená vepřová líčka na houbách – křehké maso ve voňavé omáčce je ideální podzimní oběd na neděli

Jak na to - Tipy a triky v kuchyni
Kysané zelí jako přírodní probiotikum! Naučte se poznat to, které je skutečně zdraví prospěšné

Kysané zelí jako přírodní probiotikum! Naučte se poznat to, které je skutečně zdraví prospěšné

Sladké
Bábovka s krémem à la dort – slavnostní dezert v netradiční podobě

Bábovka s krémem à la dort – slavnostní dezert v netradiční podobě

Recepty

  • Těstoviny
  • Sladké
  • Maso
  • Zelenina
  • Nápoje
  • Ryby a mořské plody
  • Polévky
  • Předkrmy a chuťovky
  • Vegetariánské
  • Ovoce
  • Saláty
  • Přílohy
Těstoviny
Lazy ravioli lasagna aneb líné lasagne s rajčatovou omáčkou a mletým masem
6

Lazy ravioli lasagna aneb líné lasagne s rajčatovou omáčkou a mletým masem

Pappardelle al Cinghiale – čerstvé pappardelle s pomalu dušeným ragú z divočáka podle restaurace Rossopomodoro Těstoviny

Pappardelle al Cinghiale – čerstvé pappardelle s pomalu dušeným ragú z divočáka podle restaurace Rossopomodoro

Těstoviny s cizrnou, špenátem a pecorinem – voňavý krabičkový oběd nejen do práce Těstoviny

Těstoviny s cizrnou, špenátem a pecorinem – voňavý krabičkový oběd nejen do práce

Sladké
Bábovka s krémem à la dort – slavnostní dezert v netradiční podobě

Bábovka s krémem à la dort – slavnostní dezert v netradiční podobě

Jablečné cupcakes se skořicovým krémem podle Coolinářky Sladké

Jablečné cupcakes se skořicovým krémem podle Coolinářky

Makové řezy s povidly a čokoládovou polevou – vláčný moučník jako od babičky Sladké

Makové řezy s povidly a čokoládovou polevou – vláčný moučník jako od babičky

Recepty
Domácí dim sum knedlíčky s vepřovým masem – asijská specialita, kterou znáte z restaurace

Domácí dim sum knedlíčky s vepřovým masem – asijská specialita, kterou znáte z restaurace

Dušená vepřová líčka na houbách – křehké maso ve voňavé omáčce je ideální podzimní oběd na neděli Maso

Dušená vepřová líčka na houbách – křehké maso ve voňavé omáčce je ideální podzimní oběd na neděli

Smažené mleté maso v bramborových kroketách – nevšední chuťovka i hlavní chod Maso

Smažené mleté maso v bramborových kroketách – nevšední chuťovka i hlavní chod

Maso
Kuře v krémové parmazánové omáčce s květákem a špenátem – vydatná večeře pro chladné dny

Kuře v krémové parmazánové omáčce s květákem a špenátem – vydatná večeře pro chladné dny

Pečená dýně s vejci a čedarem – jednoduchá podzimní večeře z jedné pánve Vegetariánské

Pečená dýně s vejci a čedarem – jednoduchá podzimní večeře z jedné pánve

Kuře s houbovou nádivkou a pečenou zeleninou – šťavnatý pokrm pro sváteční stůl Maso

Kuře s houbovou nádivkou a pečenou zeleninou – šťavnatý pokrm pro sváteční stůl

Nápoje
Zlatý vír ve sklenici: Horse's Neck – objevte klasický koktejl s elegancí v každém loku

Zlatý vír ve sklenici: Horse's Neck – objevte klasický koktejl s elegancí v každém loku

Káva s houbou reishi – nevšední podzimní nápoj s kardamomem a medem Nápoje

Káva s houbou reishi – nevšední podzimní nápoj s kardamomem a medem

Dva drinky, jeden večer. Okouzlí vás spíše Aperol či Campari Spritz? Nápoje
12

Dva drinky, jeden večer. Okouzlí vás spíše Aperol či Campari Spritz?

Ryby a mořské plody
Treska puttanesca – ryba s omáčkou z rajčat, oliv, kaparů a ančoviček
5

Treska puttanesca – ryba s omáčkou z rajčat, oliv, kaparů a ančoviček

Pikantní pečená treska obalená v kořenicí směsi se zeleninovým kuskusem Ryby a mořské plody
7

Pikantní pečená treska obalená v kořenicí směsi se zeleninovým kuskusem

Těstovinový salát s tuňákem, letní cuketou, sušenými rajčaty a zelenými olivami Saláty

Těstovinový salát s tuňákem, letní cuketou, sušenými rajčaty a zelenými olivami

Polévky
Kimchi jjigae – korejská pikantní polévka s bůčkem a tofu, která vás zahřeje na těle i na duši

Kimchi jjigae – korejská pikantní polévka s bůčkem a tofu, která vás zahřeje na těle i na duši

Ořechová polévka s pošírovaným vejcem a křupavou slaninou – originální chuťová kombinace na sváteční stůl Polévky

Ořechová polévka s pošírovaným vejcem a křupavou slaninou – originální chuťová kombinace na sváteční stůl

Polévka z červené řepy s bílými fazolemi, zelenými fazolkami a koprem Polévky

Polévka z červené řepy s bílými fazolemi, zelenými fazolkami a koprem

Předkrmy a chuťovky
Vaječný mini sendvič – jednohubka z vajec vařených natvrdo

Vaječný mini sendvič – jednohubka z vajec vařených natvrdo

Domácí dim sum knedlíčky s vepřovým masem – asijská specialita, kterou znáte z restaurace Recepty

Domácí dim sum knedlíčky s vepřovým masem – asijská specialita, kterou znáte z restaurace

Smažené mleté maso v bramborových kroketách – nevšední chuťovka i hlavní chod Maso

Smažené mleté maso v bramborových kroketách – nevšední chuťovka i hlavní chod

Vegetariánské
Pečená dýně s vejci a čedarem – jednoduchá podzimní večeře z jedné pánve

Pečená dýně s vejci a čedarem – jednoduchá podzimní večeře z jedné pánve

Polévka z červené řepy s bílými fazolemi, zelenými fazolkami a koprem Polévky

Polévka z červené řepy s bílými fazolemi, zelenými fazolkami a koprem

Bramborové placičky s pivním sýrem – originální chuťovka k pivu i na večeři Vegetariánské

Bramborové placičky s pivním sýrem – originální chuťovka k pivu i na večeři

Sladké
Křehký ovocný závin s jablky, brusinkami a sušenými třešněmi – sladká vůně podzimu

Křehký ovocný závin s jablky, brusinkami a sušenými třešněmi – sladká vůně podzimu

Vrstvené jablečné řezy se skořicí: jednoduchý koláč bez hnětení a válení těsta Sladké

Vrstvené jablečné řezy se skořicí: jednoduchý koláč bez hnětení a válení těsta

Piškotový dort s jablky a ananasem – svěží dezert bez pečení Sladké

Piškotový dort s jablky a ananasem – svěží dezert bez pečení

Saláty
Ensalada Murciana – osvěžující španělský salát z Murcie se zásadně připravuje z konzervovaných rajčat

Ensalada Murciana – osvěžující španělský salát z Murcie se zásadně připravuje z konzervovaných rajčat

Fitness zeleninový salát s červenou řepou a pekanovými ořechy – rychlý oběd do práce Saláty

Fitness zeleninový salát s červenou řepou a pekanovými ořechy – rychlý oběd do práce

Krůtí kebab z mletého masa na špejli – šťavnatá pochoutka z grilu s osvěžujícím salátem Maso

Krůtí kebab z mletého masa na špejli – šťavnatá pochoutka z grilu s osvěžujícím salátem

Maso
Konfitované kachní žaludky s ragú ze zelené čočky – delikatesa pro trpělivé gurmány

Konfitované kachní žaludky s ragú ze zelené čočky – delikatesa pro trpělivé gurmány

Gattò di patate – tradiční neapolský nákyp ze šťouchaných brambor se šunkou a sýrem Přílohy

Gattò di patate – tradiční neapolský nákyp ze šťouchaných brambor se šunkou a sýrem

Dokonalý holandský řízek s bramborovou kaší a okurkovým salátem podle receptu z restaurace Brambory na Pankráci Maso

Dokonalý holandský řízek s bramborovou kaší a okurkovým salátem podle receptu z restaurace Brambory na Pankráci

Nejlepší recepty e-mailem

Zanechte nám svůj e-mail a 1x týdně vás upozorníme na to nejnovější a nejlepší z našeho webu.

Newsletter

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

background

prima-cnn-news

Babiš na dovolené? Skandál, nechápe kritiku šéf ANO. Vládu řeší přes SMS, nastínil i další plán PŘEHLEDNĚ: Alarm se spustil, korunu zahodili, policie má týden. Co víme o loupeži v Louvru? Další přestřelka mezi Izraelci a Palestinci v Gaze. Na Blízký východ dorazili Trumpovi emisaři

prima-zeny

Farmář Kotek s rodinou nadchl první diváky: Skvělý projekt plný emocí a opravdovosti Mia vraždila ihned po kulatém stolu. Daniela zrádkyni podpořila, avšak nevědomky Další zrádce odhalen: Báru prozradila unavená tvář, pomohla i ďábelská Mia

prima-zoom

Skotská vesnička a fanoušci UFO Popravil podnikatele v centru Prahy za bílého dne. Nájemný vrah Mangarov spravedlnosti nakonec unikl Slavný král prý měl 700 manželek a 300 konkubín. Poznejte skutečné fungování jeho harému

prima-fresh

Vaječný mini sendvič – jednohubka z vajec vařených natvrdo Naučte se triky, kde a jak skladovat čerstvé potraviny, aby vydržely co nejdéle Dušená vepřová líčka na houbách – křehké maso ve voňavé omáčce je ideální podzimní oběd na neděli

prima-cool

První fotky nové Příčné ulice Proč lidé raději koukají na filmy na streamu, než aby šli do kina? Slavný spisovatel má velmi originální teorii Horor s vraždícím šimpanzem má výborné recenze. První trailer je pořádně drsný

playboy

Co vás čeká v magazínu Playboy červenec – srpen 2025? Playboy v Česku pokračuje. Letní vydání s Lyndah Célin Broda potvrzuje sílu značky Věční dramatici a mistři výmluv: Pět znamení emocionálních analfabetů

lajk

Martyho frky: Táta kvůli mému humoru málem přišel o práci, vypráví kontroverzní Řezník Rapper Vercetti vyfasoval na Slovensku 5 let vězení, pak bude ze země vyhoštěn Nový objev Kazmy? Blondýnka se s ním vodí za ruce a fotí se na místě jako Rosecká

prima-living

Ráj na zemi existuje. Vila, v níž žily hvězdy i spoluzakladatel Googlu, je k mání Trnky, jeřabiny, mišpule i dřínky zesládnou, až když zmrznou Letošní Vánoce ovládne retro styl. Trendy budou i vintage ozdoby a velké mašle.

Populární témata

Jak zhubnout Nejlepší filmy 2024 Nejlepší horory TV program Změna času Partie Počasí Kdy budou volby ZOO Nové začátky Auto – katalog 7 pádů Honzy Dědka Volby 2025 Svařené víno Tatarák podle Pohlreicha Aloe vera Pěstování lichořeřišnice Výpočet ascendentu Tvarohové knedlíky Nejlepší palačinky Švestkový koláč

O FTV Prima Management Volná místa Press Reklama Castingy a výzvy HbbTV Kontakty Podmínky užívání Zpracování osobních údajů Cookies Nápověda Vlastník FTV Prima spol. s r.o. Redakce Nahlásit chybu Nastavení soukromí
App Store Google Play
© FTV Prima spol. s r.o.