Těstoviny, tak jak je známe, pocházejí z Itálie a mají téměř tisíciletou tradici. Jak se vlastně vyrábí? A jak poznáme ty kvalitní?
Rummo těstoviny – prémiové italské semolinové těstoviny
Těstoviny – jak je vybírat?
Kvalitní italské těstoviny se vyrábí z pšeničné krupice (semoliny), která je umletá z tvrdozrnné pšenice, a vody. Těsto se následně lisuje pomocí forem do různých tvarů. Formy mohou být buď teflonové, které jsou levnější a produkují hladké, tvrdé a výrazně žluté těstoviny. Dražší formy, bronzové (na obale hledejte „al bronzo“), se používají na výrobu kvalitnějších těstovin, které tak získávají hrubý světlejší povrch, který lépe absorbuje omáčku. Těstoviny Rummo jsou vyráběny na patentovaných formách, které kombinují výhody teflonu a bronzu. Výborně tak absorbují omáčku a zároveň jsou vždy al dente a nerozvaří se, i když je na sporáku necháte o pár minut déle.
Dalším vodítkem při výběru kvalitních těstovin je obsah bílkovin. Obsah bílkovin (proteinů) vypovídá o kvalitě použité pšenice a samozřejmě platí čím vyšší, tím lepší. Vyšší obsah bílkovin umocňuje chuťový zážitek a zlepšuje konzistenci těstovin po uvaření. Obsah bílkovin v těstovinách Rummo je díky použití nejkvalitnější semoliny vysoce nadprůměrný a dosahuje 14,5 g na 100 g těstovin.
Důležitou fází výroby těstovin je jejich sušení, které dříve probíhalo přirozeně na slunci, pomalu a s respektem k použitým surovinám. Proto i dnes nejlepší výrobci suší těstoviny pomalu, v tempu přírody. Těstoviny Rummo jsou vyráběny metodou Lenta Lavorazione, což znamená „pomalé zpracování“ a tím dosahují své výborné kvality a zachovávají tak vlastnosti použitých surovin.
KOMERČNÍ SDĚLENÍ