Logo Prima Fresh Logo Prima Fresh
  • Menu
  • Recepty
  • Články
  • TV Program
  • Časopis
  • Recepty z TV
  • Speciál: Cuketa
  • Kam za pivem
  • Sledujte prima+
  • Vyhledávání
  • Můj profil
    • Nastavení účtu
    • Odhlásit se
    • Máte již účet?
      Přihlásit se
    • Jste tu poprvé?
      Vytvořte si účet

Trendy:

Kuře
Polévky k večeři
Rychlé večeře
Česká kuchyně
Tradice našich babiček
  • Témata
    • Recepty
    • Články
    • TV Program
    • Časopis
    • Recepty z TV
    • Speciál: Cuketa
    • Kam za pivem
    • Sledujte prima+
  • Přihlášení
    • Můj profil
    • Odhlásit se
Sledujte nás
  • Oblíbené recepty
    • Houby
    • Dýně
    • Rychlovky
  • Přílohy
    • Hranolky
    • Knedlíky
    • Kaše
  • Polévky
    • Česká klasika
    • Silné vývary
    • Krémové
  • Saláty
    • Těstoviny
    • Sladké
    • Bezmasá jídla
  • Populární kuchaři
    • Zdeněk Pohlreich
    • Jaroslav Sapík
    • Karolína Kamberská
  • Videorecepty
    • Teď vaří šéf!
    • Česko na talíři
    • Karolína, domácí kuchařka
  • Tipy a triky
    • Kam za jídlem
    • Vychytávky
    • Na nákupech
  • Novinky
    • Blog šéfredaktorky
    • Soutěž Fresh
    • Časopis
  • Prima+
  • CNN Prima NEWS
  • Prima ZOOM
  • Prima LIVING
  • Prima Ženy
  • Prima LAJK
Sledujte nás
Prima Fresh logo

Trendy:

Kuře
Polévky k večeři
Rychlé večeře
Česká kuchyně
Tradice našich babiček

Nejlepší recept na boloňské špagety krok za krokem

Nejlepší recept na palačinky jako od maminky

Kuře na paprice s máslovými noky krok za krokem

Klasická čočka na kyselo se sázeným vejcem

Jednoduchá dýňová polévka

Houbový guláš: nejlepší recept z lesních hub

Soutěžící

Hit týdne

Další hity

Živáňská vepřová pečeně

Živáňská vepřová pečeně
Koprová omáčka
Nepečený piškotový dort s tvarohem a jahodami
Populární
Nepečené mini dortíky s jahodami a krémem z bílé čokolády
6 kreativních nových nápadů, jak připravit gin & tonic s moderním švihem
Citronovo-medová vepřová žebírka s brambory a fenyklem podle Jamieho Olivera
Pomerančové řezy s perníkovým korpusem a tvarohovou náplní
Trenčanské párky s fazolí – vylepšený domácí recept na trampskou klasiku

Vít Nevěděl

Vít Nevěděl

Vít Nevěděl

  • Zavřít

Vít Nevěděl

Vít vystudoval Mendelovu univerzitu, kde získal titul Inženýr. Pracoval jako projektový manažer ve Svazu vinařů ČR. Nyní se věnuje svému vinařství, které sám založil. Doma dělali víno vždy, protože vinný sklep mají rovnou pod vlastním domem.

Vítkův děda pomáhal ve vinohradě už od útlého mládí a víno začal dělat už před svými osmnáctinami. Ale jak roky přibývaly, bylo potřeba pomoc. První pustil Víta do vinohradu jenom vynášet révu, a až po pár letech ho pustil k důležitějším úkolům. Do sklepa se Vít dostal, až když byl děda nemocný. Víno bylo potřeba stočit a Vít byl k ruce. Pak už se ze sklepa vyhnat nenechal. Postupně začal pomáhat a dělat své vlastní víno – ve třetím ročníku na vysoké škole spojil síly se strýcem a založili vinařství. Dnes je neodmyslitelnou součástí i jeho bratr Filip, který zastane práci ve sklepě a dělá výborné řízené degustace. Jejich táta zase pomáhá v kuchyni a u všeho, co je třeba. Vítova žena mu pomáhá se vším a je druhou hlavou jejich vinařství. Celá rodina má blízký vztah k tradicím a krajině, a proto mají i samotnou Pálavu na etiketách. Ke každému vínu přistupují s úctou a pečují o něj. Dávají každému vínu dostatečný čas a snaží se co nejméně do něj zasahovat, ale hlídají, aby se to nezvrtlo, kam nechtějí.

Vít má krásnou, mladou, energickou manželku Martinu. V létě se jim narodil druhý potomek – chlapeček Jonáš – a první je dcera Amálka, které budou tři roky. Obě děti jim dělají velkou radost a rostou jako z vody. Bydlí ve stejném domě, ve kterém mají také vinařství. Vít má rád výzvy a toto je jedna z nich. Nikdy by ho to samotného nenapadlo, ale když přišla nabídka speciálního dílu, tak ji rád přijal. Rád pozná další skvělé lidi, zajímavá místa a ochutná různé speciality. Pokud by vyhrál, tak by vzal celou rodinu na zaslouženou dovolenou – ženu, děti, tátu, maminku, bratra s přítelkyní, a pokud by chtěli, tak i babičku s dědou. Jídla vybírá společně s tátou, se kterým bude vařit – jsou to jídla, která se v jejich rodině jí v období Velikonoc. Jako zábavu si pro své hosty připraví sabrage – dělají ve vinařství speciální víno, které vzniklo primárním kvašením v sektové lahvi, umí dělat sabrage šavlí, lyží, špachtlí, kšiltovkou nebo i panákovkou. Ukáže hostům, jak se sabrage dělá, a případně je to nechá vyzkoušet.

Charakter: Sám o sobě tvrdí, že je kombinací sangvinika s menším podílem cholerika. Je společenský, veselý a kvůli řízeným degustacím často středem pozornosti. Většinou je optimistický. Pokud není ve vinařství něco podle jeho představ, tak dokáže také vybouchnout, dupnout a říct, jak by to mělo být správně.

Zájmy: Vít má velké štěstí, že jeho práce je zároveň i jeho koníčkem. Výroba vína, práce na vinohradě, prezentace vín a samotný chod vinařství mu zaberou mnoho času. Pokud nepracuje ve vinařství, tak má rád sport – baví ho fotbal, florbal, cyklistika a běh. Rád poznává nové vinařské oblasti a další místa, na kterých je dobrá zábava s partou přátel.

Důležitý koníček, který formoval Vítu i jeho přátele, je folklor. Chození v kroji a pořádání tradičních hodů ho moc baví. V kroji chodil více než deset let a protancoval několik bot. Na krojové zábavě se potkal i se svou ženou, takže pro něj mají tradice velký význam.

Vztah k vaření: K vaření má velmi pozitivní vztah, ale bohužel mu na něj už při jeho vytížení nezbývá mnoho času.

Chutě: Rád připravuje různé pokrmy z grilu. Baví ho vařit krémové polévky, kterým dává přednost před běžnými polévkami.

Nesnáší: Nejí dršťkovou polévku – babička ji vždy dělala, že tam bylo hodně drštěk.

Motto: V životě se řídí mottem: „Jsme mladí, hraví a žít s vínem nás baví.“

Očekávání: Rád by si celé natáčení především užil, něco nového ochutnal, poznal nové lidi a třeba se i něco nového naučil. Do soutěže nešel kvůli výhře – a vlastně ani nevěděl, kolik výhra je.

Soutěžní menu:

Prostřeno!

Prostřeno: Lívanečky s borůvkami a zakysanou smetanou

52
Prostřeno!

Prostřeno: Králík špikovaný domácí slaninou na špenátu z čerstvých kopřiv, máslové brambůrky s petrželkou

67
Prostřeno!

Prostřeno: Kulajda

49
Prostřeno!

Prostřeno: Rozpečený kozí sýr na trhaném salátku s medem a mandlemi, opečený toust

34

Nejlepší recepty e-mailem

Zanechte nám svůj e-mail a 1x týdně vás upozorníme na to nejnovější a nejlepší z našeho webu.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

background
Vstoupit do diskuze
Sdílejte článek
Štítky premiéra Prostřeno! Velikonoce

Návrhy pro vás

Předkrmy a chuťovky

Rychlá a snadná sýrová omáčka k nachos

Recepty

Kuřecí karbanátky s cuketou a parmezánem pečené v troubě

Polévky

Babí léto na talíři: Dýňovo-rajčatová krémová polévka

Maso

Kuře adobo: Filipínské národní jídlo chutná skvěle díky výrazné marinádě

Recepty

Bez masa: Květákové steaky zapečené s čedarem

Sladké

Plněné briošky z kynutého máslového těsta se skořicovou náplní

Předkrmy a chuťovky
6

Křupavé grissini tyčinky z kynutého těsta podle Pavla Berkyho

Maso

Večeře z jednoho pekáče: Plněné kuřecí roládky pečené s batáty


Přečtěte si také

Předkrmy a chuťovky

Rychlá a snadná sýrová omáčka k nachos

Recepty

Kuřecí karbanátky s cuketou a parmezánem pečené v troubě

Novinky

Poznejte 5 tradičních odrůd vína, kterým se v Čechách a na Moravě daří nejlépe. S čím je ideálně kombinovat?

Polévky

Babí léto na talíři: Dýňovo-rajčatová krémová polévka

Maso

Kuře adobo: Filipínské národní jídlo chutná skvěle díky výrazné marinádě

Novinky

Kuchyně hlubokých hvozdů aneb Jak se jedlo na Šumavě

Prostřeno!

Prostřeno: Banánové lívanečky s krémem ze šlehačky a mascarpone, zdobené lesním ovocem

Prostřeno!

Prostřeno: Křepelky pečené na demi glace a červeném víně s divokým kořením s bramborovou kaší se smaženou cibulkou

Recepty

  • Těstoviny
  • Sladké
  • Maso
  • Zelenina
  • Nápoje
  • Ryby a mořské plody
  • Polévky
  • Předkrmy a chuťovky
  • Vegetariánské
  • Ovoce
  • Saláty
  • Přílohy
Recepty

Domácí vaječné těstoviny – základní recept i ochucené varianty

Těstoviny

Skromně a chutně: Těstoviny cacio e pepe ricotta podle Pasta Queen

Přílohy

Gnocchi alla Sorrentina – domácí bramborové noky s rajčatovou omáčkou a mozzarellou podle Pasta Queen

Sladké

Plněné briošky z kynutého máslového těsta se skořicovou náplní

Sladké
10

Černá roláda s kakaem a čokoládou podle Cukrařinky

Recepty

Meruňkový koláč s křupavou drobenkou s pekanovými ořechy

Maso

Kuře adobo: Filipínské národní jídlo chutná skvěle díky výrazné marinádě

Maso

Večeře z jednoho pekáče: Plněné kuřecí roládky pečené s batáty

Maso

Jíme zdravě s dětmi: Masová sekaná s cuketou, rýží a mrkví

Polévky

Babí léto na talíři: Dýňovo-rajčatová krémová polévka

Home & Decor

Kvalitní kuchařský nůž vám usnadní přípravu pokrmů

Maso

Večeře z jednoho pekáče: Plněné kuřecí roládky pečené s batáty

Nápoje
6

Domácí broskvový sirup

Recepty

Bezinkový sirup z plodů bezu černého – posiluje imunitu a skvěle chutná

Nápoje

Tinto de Verano – španělský letní drink z červeného vína

Ryby a mořské plody

Fritované olihně se solí a pepřem v asijském stylu

Saláty
8

Salát s rybí paštikou, marinovanou červenou řepou, koprem a křenem

Ryby a mořské plody

Skromně a chutně: Bramborový koláč s uzenou makrelou

Polévky

Babí léto na talíři: Dýňovo-rajčatová krémová polévka

Polévky

Dubáková polievka s osúchom aneb Polévka z hříbků s nákypem z brambor se zakysankou

Polévky

Dýňová polévka s pivem a sýrem – oblíbená klasika v novém kabátku

Předkrmy a chuťovky

Rychlá a snadná sýrová omáčka k nachos

Předkrmy a chuťovky
6

Křupavé grissini tyčinky z kynutého těsta podle Pavla Berkyho

Předkrmy a chuťovky

Jemná játrová paštika se švestkovým želé

Recepty

Bez masa: Květákové steaky zapečené s čedarem

Recepty

Nakládaný houbařský hermelín à la kulajda

Vegetariánské

Křupavé tofu smažené na pánvi se sladkokyselou omáčkou v asijském stylu

Nápoje
6

Domácí broskvový sirup

Recepty

Bezinkový sirup z plodů bezu černého – posiluje imunitu a skvěle chutná

Zavařeniny

Zavařujeme: Švestkový džem s vůní perníčků

Saláty

Green Goddess aneb božský zelený dresink je jednoduchý a hodí se skoro na všechno

Saláty
8

Salát s rybí paštikou, marinovanou červenou řepou, koprem a křenem

Recepty

Utopencův salát se špekáčky a kysaným zelím

Drůbež

Šumavská pečená kachna s houbovou omáčkou a krupicovými knedlíky

Maso

Vepřová líčka v krémové omáčce z lesních hříbků s domácími špeclemi s opečenou slaninou

Přílohy

Tak trochu jiné halušky s brynzou, slaninovým pyré, zeleninou a bramborovou slámou

prima-cnn-news

Babišova slova o nové totalitě? Strašná urážka a chucpe. Sám z komunismu těžil, říká Dvořák Sestupte z arogance 108, kritizuje Vondráček vládu. Chce řešit i kampaň vnitra za 42 milionů Nezdar aktivistů při slavném maratonu: Přilepit se nestihli, policisté se s nimi nemazlili

prima-zeny

Klára Doležalová slaví padesátiny. Kolegové ji dojali přáním i fotkami z dětství Návštěvníci se musí protáhnout mezi nahými těly. Výstava kontroverzní umělkyně šokuje Tiktokerka Anna Dvořáková by chtěla domů sluhu. Na kolegu prozradila, že v zákulisí štěká

prima-zoom

Nacisté hrůzně povraždili 5000 Italů Žralok dostal zálusk na lachtana. Podívejte se, kdo v napínavém souboji zvítězil Utahraptor byl krutým lovcem. Podívejte se, jak líčil na kořist

prima-fresh

Rychlá a snadná sýrová omáčka k nachos Kuřecí karbanátky s cuketou a parmezánem pečené v troubě Poznejte 5 tradičních odrůd vína, kterým se v Čechách a na Moravě daří nejlépe. S čím je ideálně kombinovat?

prima-cool

Odhalená tajemství filmů od Tarantina Robin Hood vyrazí do akce už dnes ve 20.15 Stallone přiznal velkou chybu u slavného filmu. Lituje jí dodnes

playboy

Co vás čeká v říjnovém čísle časopisu Playboy? Playmate a pictorialy říjnového vydání Thermes Marins de Saint Malo: Trendy na TikToku se mění, touha po kvalitní péči zůstává

lajk

Zpěvačka Tereza Kerndlová je těhotná, začali spekulovat její fanoušci Jaromír Soukup jen zírá, jak si Agáta užívá s Dopitou. Ten je u ní jako doma Výsměch a totální ponížení? Kráska tvrdí, že Muradov ke své Sabině shání bokovky

prima-living

Smíchat, rozhodit a zasadit! Pár nápadů, jak si na podzim pohrát s cibulkami jarních cibulovin Na podzim má kořen pampelišky největší sílu. Udělejte si pampeliškovou kávu, čaj nebo kapky Jednoduchý věneček z buxusu ve tvaru srdce ozdobí zádveří domu nebo okno

Populární témata

Nejlepší filmy 2022 Nejlepší horory TV program Změna času Partie Počasí Kdy budou volby Mafia Auto – katalog 7 pádů Honzy Dědka Partička Svařené víno Tatarák podle Pohlreicha Filmy od Marvelu Aloe vera Pěstování lichořeřišnice Výpočet ascendentu Tvarohové knedlíky Nejlepší palačinky Švestkový koláč

O FTV Prima Management Volná místa Press Reklama Castingy a výzvy HbbTV Kontakty Podmínky užívání Zpracování osobních údajů Cookies Nápověda Vlastník FTV Prima spol. s r.o. Redakce Nastavení soukromí
App Store Google Play
© FTV Prima spol. s r.o.