Vít vystudoval Mendelovu univerzitu, kde získal titul Inženýr. Pracoval jako projektový manažer ve Svazu vinařů ČR. Nyní se věnuje svému vinařství, které sám založil. Doma dělali víno vždy, protože vinný sklep mají rovnou pod vlastním domem.
Vít Nevěděl
Vítkův děda pomáhal ve vinohradě už od útlého mládí a víno začal dělat už před svými osmnáctinami. Ale jak roky přibývaly, bylo potřeba pomoc. První pustil Víta do vinohradu jenom vynášet révu, a až po pár letech ho pustil k důležitějším úkolům. Do sklepa se Vít dostal, až když byl děda nemocný. Víno bylo potřeba stočit a Vít byl k ruce. Pak už se ze sklepa vyhnat nenechal. Postupně začal pomáhat a dělat své vlastní víno – ve třetím ročníku na vysoké škole spojil síly se strýcem a založili vinařství. Dnes je neodmyslitelnou součástí i jeho bratr Filip, který zastane práci ve sklepě a dělá výborné řízené degustace. Jejich táta zase pomáhá v kuchyni a u všeho, co je třeba. Vítova žena mu pomáhá se vším a je druhou hlavou jejich vinařství. Celá rodina má blízký vztah k tradicím a krajině, a proto mají i samotnou Pálavu na etiketách. Ke každému vínu přistupují s úctou a pečují o něj. Dávají každému vínu dostatečný čas a snaží se co nejméně do něj zasahovat, ale hlídají, aby se to nezvrtlo, kam nechtějí.
Vít má krásnou, mladou, energickou manželku Martinu. V létě se jim narodil druhý potomek – chlapeček Jonáš – a první je dcera Amálka, které budou tři roky. Obě děti jim dělají velkou radost a rostou jako z vody. Bydlí ve stejném domě, ve kterém mají také vinařství. Vít má rád výzvy a toto je jedna z nich. Nikdy by ho to samotného nenapadlo, ale když přišla nabídka speciálního dílu, tak ji rád přijal. Rád pozná další skvělé lidi, zajímavá místa a ochutná různé speciality. Pokud by vyhrál, tak by vzal celou rodinu na zaslouženou dovolenou – ženu, děti, tátu, maminku, bratra s přítelkyní, a pokud by chtěli, tak i babičku s dědou. Jídla vybírá společně s tátou, se kterým bude vařit – jsou to jídla, která se v jejich rodině jí v období Velikonoc. Jako zábavu si pro své hosty připraví sabrage – dělají ve vinařství speciální víno, které vzniklo primárním kvašením v sektové lahvi, umí dělat sabrage šavlí, lyží, špachtlí, kšiltovkou nebo i panákovkou. Ukáže hostům, jak se sabrage dělá, a případně je to nechá vyzkoušet.
Charakter: Sám o sobě tvrdí, že je kombinací sangvinika s menším podílem cholerika. Je společenský, veselý a kvůli řízeným degustacím často středem pozornosti. Většinou je optimistický. Pokud není ve vinařství něco podle jeho představ, tak dokáže také vybouchnout, dupnout a říct, jak by to mělo být správně.
Zájmy: Vít má velké štěstí, že jeho práce je zároveň i jeho koníčkem. Výroba vína, práce na vinohradě, prezentace vín a samotný chod vinařství mu zaberou mnoho času. Pokud nepracuje ve vinařství, tak má rád sport – baví ho fotbal, florbal, cyklistika a běh. Rád poznává nové vinařské oblasti a další místa, na kterých je dobrá zábava s partou přátel.
Důležitý koníček, který formoval Vítu i jeho přátele, je folklor. Chození v kroji a pořádání tradičních hodů ho moc baví. V kroji chodil více než deset let a protancoval několik bot. Na krojové zábavě se potkal i se svou ženou, takže pro něj mají tradice velký význam.
Vztah k vaření: K vaření má velmi pozitivní vztah, ale bohužel mu na něj už při jeho vytížení nezbývá mnoho času.
Chutě: Rád připravuje různé pokrmy z grilu. Baví ho vařit krémové polévky, kterým dává přednost před běžnými polévkami.
Nesnáší: Nejí dršťkovou polévku – babička ji vždy dělala, že tam bylo hodně drštěk.
Motto: V životě se řídí mottem: „Jsme mladí, hraví a žít s vínem nás baví.“
Očekávání: Rád by si celé natáčení především užil, něco nového ochutnal, poznal nové lidi a třeba se i něco nového naučil. Do soutěže nešel kvůli výhře – a vlastně ani nevěděl, kolik výhra je.