Suroviny
Postup přípravy
- Zapneme sporák a dáme na něj hrnec. Do něj nalejeme olej a přidáme půlku másla. Počkáme, až se máslo rozpustí, a pak přidáme najemno nakrájenou hlívu, kterou vaříme asi 5 minut, aby nám změkla. Následně přidáme nakrájené žampiony, které necháme vařit dalších cca 10 minut. Potom směs zasypeme hladkou moukou a zalejeme vývarem. Přidáme na kousky nakrájené brambory a podle chuti osolíme.
- Přidáme houbové koření a vaříme, dokud nejsou brambory poloměkké. Následně přidáme kopr v nálevu, který je ochucený. Předtím, než se polévka začne vařit, tak ji ještě zjemníme 33% smetanou. Podle chuti dosolíme a přidáme ocet. Nezapomeňte před koncem varu přidat předem uvařené vejce natvrdo, které protlačíte kolečkem na bramborový salát.