Libor vystudoval magisterské studium na Policejní akademii ČR v Praze – studoval především právo, psychologii a management.
Libor Pozníček
Po letech strávených v korporátech v obchodně-konzultantských rolích toužil dělat něco smysluplného a s obchodním partnerem založil a rozjel rostlinný catering a spoluvlastnil restauraci. V posledních letech si z koníčka udělal profesi a začal se věnovat fitness a poradenství v oblasti rostlinné kuchyně a stal se osobním trenérem zaměřeným na silově-kondiční trénink. Vedle toho pracuje jako konzultant v neziskovém projektu Rostlinně, který povzbuzuje majitele restaurací k rozšíření nabídky rostlinné kuchyně a pomáhá výrobcům potravin a supermarketům při uvádění nových produktů na trh. Někdy s kolegou působí na kurzech vaření, kde jako první větu říká, že on je ten, co neumí vařit, a bude radit.
S manželkou Helenou se zná ze základní školy. Po letech, kdy se neviděli, tak spolu začali (2012) a poté se vzali. V únoru 2020 se jim narodila dcera Emma. O natáčení tohoto speciálu se před Liborem zmínila kolegyně a Liborovi se to zdálo jako dobrá možnost ukázat rostlinnou kuchyni v kontextu zdravého jídla. Část peněz by investoval do dalšího vzdělání, aby mohl svým klientům předávat to nejlepší, a zbytek by byl pro rodinu. Jako zábavu si pro své hosty připraví ochutnávku netradičních surovin a rostlinných produktů poslepu nebo bez čichu. A proč si vybral toto menu? Všechna tato jídla má rád on i jeho rodina. Je to kombinace vynikající chuti a zajímavých nutričních hodnot.
Charakter: Sám o sobě tvrdí, že je introvert, který se často projevuje extrovertně. Bohužel se často rozčiluje nad maličkostmi, ale snaží se na sobě pracovat. Rodina a blízcí přátelé jsou pro něj velmi důležití. Je hodně výřečný a má smysl pro humor.
Zájmy: Celý život ho baví bojové sporty a v posledních letech thajský box. Hodně se věnuje silovému tréninku s činkami a kettlebelly a běhu. Běhat chodí i se psy a věnuje se canicrossu. Po narození dcery začal běhat i s kočárkem. Pokud nesportuje, tak hraje dceři na kytaru nebo sleduje dobré filmy. Pravidelně se účastní různých seminářů a konferencí na téma výživa člověka.
Vztah k vaření: K vaření měl dřív negativní vztah. Teď je to takové neutrální. Vaření je pro něj nutnost spíš než prostor pro odreagování.
Chutě: Libor je vegan. Má rád asijská, italská, mexická, ale i česká jídla. Vše jí v rostlinné verzi, a naštěstí to už v poslední době není velký problém díky rostoucímu trhu s rostlinnými výrobky a nabídky restaurací. Mezi jeho oblíbená jídla patří bowls a boloňské lasagne. Také má rád krupicovou kaši z kokosového mléka s kakaem.
Nesnáší: Při stolování je tolerantní a nic konkrétního mu nevadí. Nejí živočišné produkty a nemá rád příliš pikantní jídla. Nikdy by nesnědl maso nebo foie gras.
Motto: V životě se řídí mottem: „Pomáhat lidem žít zdravě.“
Očekávání: Je rád, že bude mít možnost rozšířit povědomí o rostlinné kuchyni, a zažije zajímavé rozhovory s lidmi, kteří mají stejné zájmy jako on.