Brusinkové pyré
- voda 1.5 dcl
Paštika
- citronová šťáva
- olej 2 pl
- hlíva ústřičná 300 g
- kešu oříšky 100 g
- slunečnicová semínka 50 g
- zeleninový vývar 2 dcl
- uzená paprika 0.5 ML
- tymián
- grilovací směs
- droždí 20 g
- sójová omáčka 2 PL
- sůl
- pepř
Postup přípravy
- Paštika: Nakrájíme cibuli na větší kostičky a mrkev na půlkolečka. Zprudka osmahneme na oleji a dusíme. Znovu zvedneme teplotu na maximum a přidáme hlívu nakrájenou na nudličky, aby moc nepouštěla vodu, restujeme zprudka, dokud neztratí cca ½ objemu. Přidáme česnek, uzenou papriku, špetku grilovací směsi, špetku tymiánu, kešu, slunečnicová semínka, sójovou omáčku a pražíme. Podlijeme trochou zeleninového vývaru tak, aby nebyla celá směs ponořená, přiklopíme pokličkou a dusíme 15 minut. Směs přendáme do mixéru a dochucujeme solí, pepřem a lahůdkovým droždím. Rozmixujeme dohladka v mixéru, podáváme s celozrnným pečivem a brusinkovým pyré.
- Brusinkové pyré: V menším hrnci pomalu zahřejeme cca 1,5 dcl vody a 150 g sušených brusinek. Přidáme špetku soli a šťávu z celého citronu. Rozmixujeme dohladka v mixéru.