Velikonoční novinky: sladké, masové i alkoholové

Velikonoce jsou opravdu za rohem, a proto vám postupně představíme několik novinek a specialit, které by vám letos rozhodně neměly uniknout. Dnes tu máme první várku, kombinaci sladkého, masového i alkoholového. Tak čtěte dál!

Velikonoční nadílka ve znamení zeleného ječmene

Barvení vajíček a pletení pomlázky se řadí mezi klasické české zvyky. Proč si ale letos o velikonočním víkendu neulehčit práci a přípravu sladkého pohoštění přenechat jiným? Jako domácí chutná to od Biopekárny Zemanka, která nachystala speciální nadílku v podobě velikonočních bio sušenek, upečených z kvalitních surovin s příměsí zeleného ječmene. Ten působí jako dokonalé přírodní barvivo, proto jsou to sušenky doslova „s přídavkem jara“ a rozzáří každý stůl svojí krásnou zelenou barvou. Navíc se nemusíte bát je nabídnout ani veganům, neobsahují totiž žádné živočišné suroviny. Radost udělají také všem, kteří se kvůli dietním omezením vyhýbají mléku a vejcím.

Barevná velikonoční vajíčka pro malé koledníky

Barevná vajíčka k Velikonocům neodmyslitelně patří. Překvapte letos malé koledníky limitovanou edicí Haribo Perl-Eier, barevnými bonbony právě tohoto tradičního tvaru. Pod sladkými perličkami, ve kterých je každý obalen, se ukrývají rozmanité ovocné příchutě malin, jahod, meruněk, pomeranče, citronu a černého rybízu. Oslaďte dětem koledu a užijte si krásné Velikonoce a začátek jara.

Nádivka s poctivým uzeným

Na velikonočním stole by rozhodně neměla chybět velikonoční nádivka, lidově nazývaná hlavička nebo také sekanice, jejíž neodmyslitelnou součástí jsou kopřivy a kvalitní uzené maso. Různé druhy šťavnatého a voňavého uzeného, které se hodí jak do nádivky, tak i jako pohoštění pro koledníky, nabízí tradiční řeznictví ZEMAN maso-uzeniny. Užijte si Velikonoce a naservírujte na sváteční tabuli typické uzené pochoutky. Poohlédněte se třeba po uzené pečeni od tradičního českého výrobce Uzeniny Příbram.

Hravé velikonoční pečení

Prodloužený velikonoční víkend přímo vybízí k cukrářské tvořivosti, kdy můžete do příprav zapojit i děti. Lahodnou recepturu a směs suchých ingrediencí na čokoládové muffinové těsto Grizly Sweets nachystala renomovaná cukrářka Darina de Oliveira Costa. Do předpřipravené směsi stačí přidat jen pár mokrých surovin jako vejce, podmáslí a olej. Příprava je snadná a výsledek přímo jako od cukrářky. Bezlepková směs má snížený obsah cukru, je bez barviv a umělých aromat. Jsou v ní použity kvalitní suroviny jako kvalitní belgická hořká čokoláda, tapioka, pohanková, rýžová či kukuřičná mouka.

Oslava jara s kvalitním vínem

Velikonoce jsou pro Čechy druhou nejoblíbenější příležitostí pro rodinná setkání. Sice letošní svátek jara musíme strávit doma, v úzkém kruhu rodiny – ale to přece neznamená, že si jej nemůžeme užít! Udělejte si z Velikonoc pestrou oslavu, se stylovým velikonočním balením 3 lahví šampaňského z vinařství Champagne Bouché. Francouzský producent vyrábí nejen špičková, ale také cenově dostupná vína, která jsou exkluzivně k dostání v online vinotéce Víno z archivu.

Tradiční velikonoční pečivo bez práce

Tradiční pekárna KOMPEK se i letos pustila do pečení velikonočních dobrot v podobě kokosek a lineckých kytiček slepovaných ovocnou marmeládou. Spojení těch nejkvalitnějších surovin, ruční výroby, tradičních a poctivých receptur zaručuje delikátní výsledek, který vykouzlí úsměv na tváří snad každému koledníkovi. Zpříjemněte si Velikonoce, potěšte chuťové buňky a vykouzlete veselou sváteční tabuli kombinací oblíbených kokosek a jemných kytiček.

Tereza Pánková

Autor článku

Tereza Pánková

Všechny články autora

redaktorka FTV Prima

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů


Přečtěte si také

Recepty