První říjnový Mixér je právě tady! Máme pro vás novinku z bagetového ráje, veganskou verzi oblíbeného podzimního nápoje, ale také argentinskou restauraci, která propaguje nový způsob udržitelnosti. Jdeme na to!

Mixér: dánské menu, osvědčené kávové klasiky nebo argentiská restaurace Zdroj: TZ
První říjnový Mixér je právě tady! Máme pro vás novinku z bagetového ráje, veganskou verzi oblíbeného podzimního nápoje, ale také argentinskou restauraci, která propaguje nový způsob udržitelnosti. Jdeme na to!
Bageterie Boulevard uvádí nové Chef menu, tradičně připravené ve spolupráci se světovým šéfkuchařem. Tentokrát představuje vybrané pokrmy z dánské kuchyně, které připravil skandinávský šéfkuchař Lars Sjöstrand. Zákazníci mohou vybírat ze tří nových dánských baget a polévky. Atraktivní novinkou je pak degustační menu, které umožňuje zvolit si dvě rozdílné příchutě baget. V rámci řady Balanced calories nabídne Bageterie i dánskou obdobu chlebíčku a wrap plný typicky dánských surovin.
Nové Chef menu přibližuje českým zákazníkům nepříliš známou dánskou kuchyni, která vychází ze zvyklosti používat lokální suroviny, jejichž dostupnost ovlivňuje krátké léto, chladnější podnebí a blízkost moře. Součástí dánské kuchyně jsou již po staletí mořské plody a ryby, zelenina, která zvládá i chladnější počasí, a také červené maso. S českou kuchyní pak Dány pojí velká obliba vepřového masa.
Vybírat si lze tentokrát dokonce ze tří rozdílných baget. První je Dánský roastbeef s tradiční dánskou remuládou s kapary, balzamiko cibulkou a rukolou. Bageta Pork polse je nacpaná pečeným vepřovým masem s křupavou kůrkou, které je pro Dánsko typické. Dochucuje ji dresink ze sladké hořčice, salát z červeného zelí a chuťově zajímavý kmínový sýr. Poslední bageta se jmenuje stejně jako jedno z nejtradičnějších dánských jídel – Frikadeller. To svým vzhledem připomíná naše karbanátky a do jisté míry se jedná o gastronomickou konkurenci švédských masových kuliček. Frikadeller v Bageterii Boulevard jsou připraveny z vepřového masa s kousky modrého sýra. Recepturu doplňuje remuláda z červené řepy a křupavá cibulka.
Mixér: dánské menu, osvědčené kávové klasiky nebo argentiská restaurace 2 Zdroj: TZ
Starbucks opět rozšiřuje svou veganskou nabídku. Tento podzim do ní přibude ikonické Pumpkin Spice Latte. Oblíbený nápoj, který je kombinací espressa, sirupu s příchutí dýňového koláče a napěněného mléka ozdobeného šlehačkou a kořeněným dýňovým posypem, přichází také ve veganské verzi. Letos ho můžete ochutnat nejen s veganským sirupem a několika druhy mléčných alternativ ze stálé nabídky Starbucks, ale také s veganskou šlehačkou. Nezaměnitelné Pumpkin Spice Latte bude během celého podzimu ve všech kavárnách Starbucks dostupné v horké i ledové verzi.
Chraňte přírodu, nechte si ho připravit do vlastního tumbleru nebo cold-cupu a získáte navíc slevu 10 Kč.
Mixér: dánské menu, osvědčené kávové klasiky nebo argentiská restaurace 3 Zdroj: TZ
Tato restaurace, která se nedávno přestěhovala do krásných prostor v Myslíkově ulici, jako první steak-house zavádí cirkulární provoz.
Základem argentinské kuchyně je oheň, a proto si Gran Fierro vybralo jako symbol problematiky udržitelnosti právě uhlí. Výroba dřevěného uhlí v tropických oblastech patří mezi závažná ekologická témata kvůli velmi slabé státní regulaci odlesňování. Restaurace využívá dřevěné uhlí marabu, protože toto dřevěné uhlí pochází z keře na Kubě, který je v tamním prostředí plevelem. Jako vizuální odkaz tohoto problému slouží v restauraci působivá zeď se zavěšenými uhlíky.
Mixér: dánské menu, osvědčené kávové klasiky nebo argentiská restaurace 4 Zdroj: TZ
Společnost Biochar foundation pomohla restauraci vytvořit speciální kontiki gril, který produkuje vlastní biochar (dřevěné uhlí). Nyní se připravuje tzv. pyrogril, ten umožní produkovat biochar a současně grilovat. Sdružení Kokoza, známé tvorbou městských zahrad, záhonů a kompostů, pomohlo Gran Fierro připravit originální venkovní zahrádku s kompostem. Kreativní studio Butterfies&Hurricanes, které navrhuje ekoobaly a pracuje s recyklovanými materiály, pomáhá s vytvořením mini zahrádek, kde budou prezentovat využitelnost kompostu a biocharu.
Spolupráce s Institutem cirkulární ekonomiky přináší firmě další možnosti a nápady, jak všechny suroviny co nejlépe zužitkovat a pracovat s odpadem ve stylu zero waste.
redaktorka FTV Prima
Zanechte nám svůj e-mail a 1x týdně vás upozorníme na to nejnovější a nejlepší z našeho webu.
Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů
prima-cnn-news
prima-zeny
prima-zoom
prima-fresh
prima-cool
playboy
lajk
prima-living