Novinky na trhu: pomerančový likér, karamelový koktejl nebo španělská a italská vína

Chcete doplnit svůj bar? Pak pro vás máme hned dva zajímavé tipy, které byste rozhodně měli otestovat. Na své si přijdou milovníci likérů a také kvalitních vín. Kromě toho pro vás máme i jeden nealko tip, a to nevšední koktejl s příchutí slaného karamelu. Tak jdeme na to!

Becherovka Orange & Ginger

Becherovka uvádí novinku z řady Fruits & Herbs, která v sobě snoubí dlouholeté zkušenosti s výrobou bylinných likérů a experimentování s chutěmi lahodného ovoce. Becherovka Orange & Ginger je založena na perfektně vyvážené kombinaci šťavnatého pomeranče se špetkou štiplavého zázvoru a jemnou chutí bylin. Nižší procento alkoholu z likéru dělá perfektní volbu pro každou příležitost, ať už si ho vychutnáte samostatně nebo v osvěžujícím koktejlu.

Becherovka Orange & Ginger je ochucený likér světle oranžové barvy s nádechem opálového lesku. Intenzivní citrusová vůně se mísí s bylinným aroma. Novinka se inspiruje kouzlem tradičních bylinných tónů Becherovky a vytváří neodolatelnou kombinaci osvěžující chuti šťavnatého pomeranče s jemnou hořkostí zázvoru, který zanechá na jazyku štiplavou dochuť a tím ještě zvýrazní chuťový zážitek.

Chia Shake slaný karamel

Seznamte se s lahodným sladkým nápojem, Chia Shake koktejlem slaný karamel od českého výrobce Chia Shake. Exkluzivní a momentálně zřejmě nejpopulárnější příchuť slaný karamel bude rozmazlovat vaše chuťové buňky. Koktejl je navíc doplněn ceněným MCT olejem z kokosu, díky kterému získává ještě zajímavější příchuť, ale hlavně pomůže navodit stav ketózy a tělo tak může spalovat tuky. Založen je především na superpotravině chia semínkách obsahujících blahodárné omega-3 mastné kyseliny a vyniká i vysokým podílem bílkovin ze syrovátkového proteinu nebo vitamíny a minerálními látkami jako hořčík, vápník, železo, zinek, selen nebo jód.

Tato nabitá kombinace účinných látek nejen napomůže při redukčních dietách a udržení štíhlé linie, ale může podpořit také imunitu, pohlídat hladinu tuku v krvi, zabránit ztrátě svalové hmoty, ale přitom stále zasytit. Koktejl je ideální jak na samotném startu dne, ale třeba i jako dopolední či odpolední svačinka nebo po sportu. Neobsahuje žádný přidaný cukr a ani lepek a je balen ekologicky, čímž ještě šetří naši planetu. Jednoduchá a rychlá je i příprava koktejlu. Stačí jednu odměrku 30 g rozmíchat ve vodě nebo mléku a snídaně, svačinka či oběd je na světě.

Jaro s víny značky Freixenet

Zima pomalu odchází, a proto nastává ten pravý čas dopřát si jarní osvěžení. Připravte se na novou sezónu a obohaťte svůj domácí bar o výběr kvalitních španělských a italských vín, která ohromí vaše smysly a přenesou vás do malebných krajů plných slunce a letní pohody. Sommeliérka značky Freixenet prozradí, podle čeho vybírat.

Svěží doprovod k lehkým pokrmům

S příchodem teplého počasí si naše chuťové buňky žádají něco lehkého a osvěžujícího. A co by mohlo lépe doplnit jarní saláty, grilovanou zeleninu nebo delikátní mořské plody než sklenička výborného vína? „S nástupem jara stoupá obliba lehkých osvěžujících vín, což je dáno nejen nižší teplotou podávání, ale především pocitem, který vytváří. Populární jsou například vína s ovocným charakterem a příjemně osvěžujícím závěrem,“ říká sommeliérka značky Freixenet Denisa Kolaříková.

Pokud byste rádi vyzkoušeli něco nového, doporučujeme s výběrem zavítat do vinařských oblastí Itálie a Španělska, které nabídnou to nejlepší z obou světů, tedy červeného i bílého vína. Jejich rozmanitá příroda i klimatické podmínky umožňují produkci široké škály vín různých stylů i charakterů. Například světoznámý výrobce španělské cavy, značka Freixenet, ve svém portfoliu kromě ikonického šumivého vína překvapí i bohatou nabídkou tichých vín, která se budou hodit nejen k lehkému obědu, ale i na první grilovačku.

„K těstovinám, bílému masu a tvrdým sýrům doporučuji volit spíše komplexní, strukturované víno s výrazným aroma, středně plnou chutí a jemnou kyselinkou, jako je například bílé španělské víno Freixenet Sauvignon Blanc,“ říká k výběru vín Denisa Kolaříková, sommeliérka značky Freixenet a dodává: „Milovníky italských vín může naopak zaujmout novinka, a to bílé sicilské víno Freixenet Moscato IGP Terre Siciliane. Jeho vůně je plná zralého ovoce, konfitovaných broskví a žlutých švestek. Skvěle se hodí k salátům, rizotu, ale parádu udělá i ve spojení s dezerty, jako je mangová panna cotta nebo citronový koláč,“ doporučuje sommeliérka značky Freixenet.

Zdroj: TZ; zdroj foto: TZ

Autor článku

Tereza Pánková

Všechny články autora

redaktorka FTV Prima

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů


Přečtěte si také

Recepty