Přemýšlíte, jak zahnat chmury ze zataženého počasí? Máme pro vás hned dva tipy na nová menu, která vás zaručeně rozveselí. Naše novinky na trhu doplňují také kvalitní mlýnky na koření a návrat známé masny z pražské Kozí ulice.
Novinky na trhu: mlýnek na koření, masna a nová menu
Keramický mlýnek KYOCERA
Jemně rozdrcený nebo hrubě mletý. Pouhým stisknutím tlačítka mele elektrický keramický mlýnek KYOCERA sůl, pepř a další koření právě tak, jak to vyžadují gurmánští kuchaři. Používání nových elektrických mlýnků je nyní ještě snadnější: vyžaduje pouze jednu ruku a pouhým stisknutím tlačítka mohou uživatelé rozmělnit nebo rozdrtit koření na požadovanou velikost zrna, aniž by se v průběhu mletí změnila přirozená chuť. Mlýnky jsou extrémně odolné a mohou dokonce zpracovávat vlhkou mořskou sůl. Koupíte je v černé a bílé barvě a jsou vhodné pro hrubé soli, jako je mořská sůl, předem namočená sůl nebo himalájská sůl, pro pepř a jiné koření, včetně bobkového listu, hřebíčku, jalovce, koriandru nebo hořčice. Zakoupíte na e-shopu za 1 259 korun.
VAPIANO představuje speciální menu
Restaurace VAPIANO přichází s receptem, jak vdechnout chladným šedým dnům život! Už žádný stesk po slunci, pestrých barvách a dobré náladě. Speciální menu Colorlicious rozehraje všechny vaše smysly a skvěle vás občerství. Ani v zimě totiž nemusí naše chutě a oči strádat. A i v zimě se dá jíst nápaditě a z „fresh“ potravin. I v případě menu speciálního menu můžete být kreativní a každé z nabízených jídel si nechat upravit přesně tak, jak to máte rádi. Vapianisté milují zákazníky, kteří vědí, co chtějí i ty, kteří potřebují poradit. V nabídce najdete například červené těstoviny, žlutou bramborovou polévku nebo černou pizzu!
Znovu otevřená, ještě lahodnější – Masna Kozí
Česká zvěřina vedle jehněčího od protinožců. Výběr uzenin, ze kterých se vám zatočí hlava. Čerstvé máslo, božské demi-glace, pasta fresca i ručně dělané buchtičky. Nově zrekonstruovaný obchod Masna Kozí nabízí ještě více vybraných pochoutek za ještě příjemnější ceny. Navíc na skvělém místě v centru Prahy. Zapamatujte si: Kozí ulice, číslo popisné devět. Na adrese, ze které nikdy neodejdete s prázdnýma rukama ani nákupní taškou, seženete to nejlepší od špičkových lokálních i zahraničních dodavatelů. Z českých chovů sem pravidelně putují lahůdky, co se postarají o perfektní nedělní oběd i vynikající večeři po práci. Začíná to u celé krůty, končí u libové svíčkové z mladého býka. Specialitou podniku je vlastní demi-glace. Krásně bohatý a aromatický základ pro omáčky se vyrábí přímo na prodejně z telecích kostí, kořenové zeleniny, cibule a česneku. Táhne se dva až tři dny, ušetří vám spoustu práce a možná vás i inspiruje k novým kuchařským výzvám.
UGO a nabídka teplých jídel – v čele s dýňovým kroupotem
V nabídce UGO Salaterií na vás čekají kromě šťáv, smoothies a salátů také teplá jídla. K dostání jsou po celý rok a to samozřejmě i ve variantě s sebou. Sezónní specialitou je aktuálně dýňové kroupoto, s balkánským sýrem nebo kuřecím masem. Neobvyklý pokrm se skládá z tradičních surovin ve velmi netradiční kombinaci. K mání je také kuře v arašídové omáčce s grilovanou zeleninou a rýží. Teplá jídla z UGO nabídky vás zahřejí a ušetří čas. Nejsou vůbec těžká, takže žádné strachy, že by po nich přišla únava. Naopak! Kombinace zeleniny, masa a výživných příloh nastartují organismus i během zimní hibernace.
Připravila Tereza Pánková
redaktorka FTV Prima