O recept na výtečný dezert z pravé čokolády se s námi podělil Alois Pytloun, šéfkuchař pražské restaurace La Maler. Z uvedeného množství surovin připravíte sedm porcí.
Čokoládový dortík
Na videu výše sledujte přípravu sladké tečky pěkně krok za krokem.
Na sedm dortíků budete potřebovat:
50 g moučkového cukru3 žloutky3 bílky na sníh300 g 70% čokolády100 g másla30 g hladké moukytuk ve spreji nebo trochu másla na vymazání formičekbalení kvalitní vanilkové zmrzlinymoučkový cukr na posypáníovocnou přízdobu dle sezony či možností (jahoda, kumquat, karambola, physalis...)
Postup:
Z moučkového cukru, žloutků, hladké mouky, roztavené čokolády (spolu s máslem rozehřejeme v mikrovlnné troubě) a sněhu umíchejte řídké těsto. To rozdělte do předem vymazaných formiček a vložte do vyhřáté trouby na 180 °C. Dortíky se pečou cca 12 minut.
Připomeňte si návštěvu Zdeňka Pohlreicha v La Maler. Vše o pořadu Už dost, šéfe! najdete TADY
Alois Pytloun z La Maler
Kamera: Jan Kundera