Někdy se zavařenina při výrobě utěsní natolik, že ji zkrátka nedokážete otevřít ani osvědčenými způsoby. Pokud nemáte po ruce siláka či šampiona v otevírání neotevíratelných sklenic, stačí vám jen voda a miska.
Jak otevřít zavařené okurky, když to zkrátka nejde? Stačí jednoduchá finta
Otevírání zavařených sklenic připomíná olympijskou disciplínu, neboť to někdy rozhodně není brnkačka. Většinou je nejjednodušší pomocí poprosit silnějšího jedince, aby vám sklenici pomohl otevřít. Pokud ale zrovna není žádný Superman po ruce, je jedinou možností pomoci si sám.
Trik s vodou
Pokud vám sklenice nejde otevřít, zkuste jednoduchý trik s vodou. Vezměte keramickou misku, nalijte do třetiny horkou vodu a opatrně do ní položte sklenici vzhůru nohama tak, aby bylo víčko dole. Vodu nechte působit 15 sekund a poté sklenici opatrně postavte opět dnem dolů a dobře ji osušte. Kuchyňskou utěrkou pak obalte víčko sklenice, abyste se o něj nespálili, a klasicky, tak jak jste zvyklí, víčko povolte. Rázem vás otevírání nebude stát skoro žádnou námahu.
Zdroj: youtube.com; foto: iStock.com