Nemusíte být zrovna kuchařský mistr ani rodilý Ital. Skvělé těstoviny zvládnete snadno a na stole je máte většinou do čtvrt hodiny.
Hledáte nápad na rychlou věčeři? Vsaďte na těstoviny!
Pokud je na přípravu večeře jen pár minut, sáhněte po těstovinách. Jídla z nich jsou jednoduchá a chutnají božsky. Těstoviny můžete připravit na sto způsobů a většinou si vystačíte s pár ingrediencemi. Vybrali jsme pro vás ty nejjednodušší recepty.
Než začnete vařit
Jídla z těstovin zvládne připravit každý. Aby výsledek byl dokonalý, vyplatí se dodržovat pár základních principů a zásad:
- Správná míra: Porce suchých těstovin na jednu osobu je 80–100 g.
- Správné načasování: Omáčka vždy čeká na těstoviny, nikdy ne naopak. Dejte je vařit až ve chvíli, kdy je omáčka téměř hotová.
- Dostatek vroucí vody: Těstoviny vařte vždy ve velkém hrnci s dostatkem vody. Voda musí vřít, a to je také moment, kdy ji osolíte. Množství soli se nebojte, voda by měla být slaná jako voda z moře. Během vaření příliš nestahujte plamen, voda by měla vřít, jen tak se těstoviny provaří rovnoměrně.
- Al dente: Těstoviny vařte na skus. Rozvařené nemá nikdo rád a ještě se hůře tráví.
- Vodu nevylévejte: Těstoviny po smíchání s omáčkou ještě nasáknou část tekutiny. Přidejte do pánve trochu vody, ve které se vařily. Doplníte chybějící tekutinu a škrob v ní obsažený omáčku jemně zahustí.
Zdroj: Colorsoflowcarb.cz, redakce Prima FRESH, zdroj foto: iStock