Pečivo je nedílnou součástí našich stravovacích návyků. Na výběr je nepřeberné množství, které se liší druhem mouky či různými semínky. Můžete pořídit bochník chleba z řemeslné pekárny, či vybrat levnější variantu v supermarketu. Každý chléb bez rozdílu však potřebuje správné uskladnění. Pak totiž krásně vydrží i týden.
Chléb doma nenechávejte v igelitovém sáčku. Poradíme, jak vydrží čerstvý celý týden
Nejčastěji se chléb ukládá do igelitového sáčku. Díky němu vydrží alespoň dva dny poživatelný a hlavně měkký. Bohužel třetí den začínají některé chleby plesnivět, obzvlášť ty, které jste z obchodu přinesli již nakrájené a výrobcem zabalené. Igelitový sáček je tedy vhodnější na uchování pečiva v případě, že ho do dvou dnů zkonzumujete.
Pokud chléb dáte do papírového pytlíku, druhý den byste si na něm vylámali tak akorát zuby. Papír v tomto případě tedy není vůbec vhodný.
Jak uchovávat chléb
Lepší alternativou je látkový pytlík či utěrka, do kterých se chléb zabalí a umístí nejlépe do dřevěného chlebníku. Další skvělou volbou jsou voskované ubrousky, které mají vlastnosti něco mezi látkou a igelitovým sáčkem. Chléb v nich zůstane měkký a čerstvý i několik dnů.
Voskové ubrousky se nijak složitě nemyjí, stačí je opláchnout ve studené vodě a nechat dobře uschnout. Navíc je můžete používat stále dokola. Zcela dokážou nahradit igelitové sáčky a jiné fólie v kuchyni.
Zdroj: zijemehomemade.cz; foto: iStock.com