Logo Prima Fresh Logo Prima Fresh
  • Menu
  • Recepty
  • Články
  • TV Program
  • Škola vaření
  • Recepty z TV
  • Speciál: Jablka
  • Těhotnej kuchař
  • Sledujte prima+
  • Vyhledávání
  • Můj profil
    • Nastavení účtu
    • Odhlásit se
    • Máte již účet?
      Přihlásit se
    • Jste tu poprvé?
      Vytvořte si účet

Trendy:

Kuře
Polévky k večeři
Rychlé večeře
Česká kuchyně
Čokoláda
  • Témata
    • Recepty
    • Články
    • TV Program
    • Škola vaření
    • Recepty z TV
    • Speciál: Jablka
    • Těhotnej kuchař
    • Sledujte prima+
  • Přihlášení
    • Můj profil
    • Odhlásit se
Sledujte nás
  • Oblíbené recepty
    • Houby
    • Dýně
    • Rychlovky
  • Přílohy
    • Hranolky
    • Knedlíky
    • Kaše
  • Polévky
    • Česká klasika
    • Silné vývary
    • Krémové
  • Saláty
    • Těstoviny
    • Sladké
    • Bezmasá jídla
  • Populární kuchaři
    • Zdeněk Pohlreich
    • Jaroslav Sapík
    • Karolína Kamberská
  • Videorecepty
    • Teď vaří šéf!
    • Česko na talíři
    • Karolína, domácí kuchařka
  • Tipy a triky
    • Kam za jídlem
    • Vychytávky
    • Na nákupech
  • Novinky
    • Blog šéfredaktorky
    • Soutěž Fresh
    • Časopis
  • Prima+
  • CNN Prima NEWS
  • Prima ZOOM
  • Prima LIVING
  • Prima Ženy
  • Prima LAJK
Sledujte nás
Prima Fresh logo

Trendy:

Kuře
Polévky k večeři
Rychlé večeře
Česká kuchyně
Čokoláda
Cukeťák aneb cuketový nákyp na plech s uzeným masem

Cukeťák aneb cuketový nákyp na plech s uzeným masem

Nejlepší recept na palačinky jako od maminky

Nejlepší recept na palačinky jako od maminky

Naprosto dokonalé spaghetti carbonara

Naprosto dokonalé spaghetti carbonara

Poctivá domácí česnečka s bramborem

Poctivá domácí česnečka s bramborem

Klasická čočka na kyselo se sázeným vejcem

Klasická čočka na kyselo se sázeným vejcem

Kuře na paprice s máslovými noky krok za krokem

Kuře na paprice s máslovými noky krok za krokem

Prima Fresh ■ Prima Fresh Články ze světa vaření Novinky
Novinky

Hit týdne

Další hity

Kuřecí kousky s pikantní medovou omáčkou

Kuřecí kousky s pikantní medovou omáčkou
Kuřecí kousky s pikantní medovou omáčkou
Hraběnčiny řezy s jablky a ořechy
Hraběnčiny řezy s jablky a ořechy
Hermelínová pomazánka se šunkou a vejci
Hermelínová pomazánka se šunkou a vejci
Živáňská vepřová pečeně
Živáňská vepřová pečeně
Populární
Řízky obalené naruby zapečené s cibulí
Řízky obalené naruby zapečené s cibulí
Pomerančové řezy s perníkovým korpusem a tvarohovou náplní
Pomerančové řezy s perníkovým korpusem a tvarohovou náplní
Trenčanské párky s fazolí – vylepšený domácí recept na trampskou klasiku
Trenčanské párky s fazolí – vylepšený domácí recept na trampskou klasiku
New York cheesecake – recept na klasický pečený dort ze smetanového sýra
New York cheesecake – recept na klasický pečený dort ze smetanového sýra
6 kreativních nových nápadů, jak připravit gin & tonic s moderním švihem
6 kreativních nových nápadů, jak připravit gin & tonic s moderním švihem

Grilování s Lotus Grill

Grilování s LotusGrill

Grilování s LotusGrill Zdroj: Tereza Pánková TASTYTALKINGS.COM

  • Zavřít
Grilování s LotusGrill

Grilování s LotusGrill Zdroj: Tereza Pánková TASTYTALKINGS.COM

První červencový den jsem si mohla vyzkoušet grilování na speciálních bezkouřových grilech značky Lotus Grill! Indoor grilovací kurz vedl šéfkuchař školy vaření Chefparade Radek Jakubec, se kterým jsme si na grilech připravili tři chutné pokrmy.

Seznam.cz banner

Celá akce se konala v žižkovských prostorách školy vaření, kam jsem na desátou dopoledne vyrazila s foťákem, prázdným žaludkem a především natěšená na dobré jídlo. U vchodu mě přivítal organizátor akce Ondřej Duffek a nastínil mně a ostatním přítomným průběh grilovacího kurzu. S kávou a lahví neperlivé vody jsem se na několik minut “uklidila” do malé místnosti s dřevěnými stoly a lavicemi, abych si v klidu vychutnala dopolední dávku kofeinu a připravila se na vaření.

Netrvalo dlouho a všichni jsme byli svoláni k roštům. Ondřej Duffek nám představil samotné grily, princip fungování a v čem jsou tak jedinečné. Šéfkuchař Radek Jakubec zase sestavené menu, které obsahovalo tři pokrmy ideální na grilování: domácí salsicciu, italskou tagliatu a grilovaný ananas.

Rozděleni jsme byli do tří skupinek, kdy každá připravovala jeden pokrm a zároveň pokukovala po ostatních, jak jim to jde. Ostatní účastníci kurzu vypadali, že se jim do vaření příliš nechce, ale nakonec se věci daly do pohybu. Já jsem patřila k těm, kteří připravovali italskou tagliatu: tence nakrájené plátky hovězího masa. Chvíli jsme se zdráhali, jelikož nám princip zapalování pod grilem nebyl hned jasný, ale všechno dopadlo dobře a uhlíky se začaly pomalu žhavit.

Očištěný kus hovězí svíčkové nám naporcoval sám šéfkuchař, jeden z kousků na ukázku také namarinoval, ale zbytek už nechal na nás. Recept na marinádu obsahoval jen pár základních ingrediencí: olivový olej, rozmarýn a pepř. Když bylo maso připravené, přišla opět malá ukázka: grilování. Na roštu nám ogriloval malý kousek šťavnatého, uvnitř ještě krvavého hovězího. Pak následovalo krájení, příprava rukolového salátu a finální styling.

Další větší kusy masa už byly v naší režii, tak jsem se rozhodla zhostit prvního kousku. Po pár minutách grilování, zprudka z každé strany, bylo maso připraveno. Stačilo jen osolit. No, a toho jsem se právě bála! Co když bude moje solení na ostatní příliš? Nakonec se ale ona čtyři “pomletí” na každé straně ukázala být akorát. Posledním krokem v přípravě bylo krájení masa na tenké plátky. Toho jsem docílila za pomoci perfektně ostrého filetovacího nože. Doporučuji!

V mezičase jsem sledovala, jak si vedou ostatní při plnění střívek mletým masem na domácí salsicciu a nasávala vůni připravovaného masa. Za chvíli každý z nás mohl ochutnat kus grilované klobásky a tenké plátky hovězího na hnízdě z rukoly, posypané hoblinkami parmazánu. Vše jsme zakončili ogrilovaným ananasem, sladkou ovocnou tečkou.

Akce to byla opravdu příjemná a vzhledem k aktuální grilovací sezoně byl tematický kurz skvělou variantou k seznámení s novým produktem. Grily německé značky Lotus Grill na mě působily opravdu kvalitně, a co do velikosti jsou ideální pro jakoukoliv domácnost. Našlo by se asi pár drobností, které by šlo doladit (jako např. na kurzu zmíněný chybějící ukazatel aktuálního stavu baterií), ale za mě super. Pokud máte navíc rádi barvičky, ani v tomto ohledu vás grily nezklamou: vybrat si můžete z několika barevných provedení.

Zakoupit lze například na e-shopu Chefparade za 4 699 korun.

Informace o grilu:

• kruhový design

• váží méně než 4 kg

• vždy s praktickou nylonovou taškou v barvě grilu

• průměr grilovacího roštu je 32 cm

• vhodný až pro 5 osob

• kapacita zásobníku: 150 g dřevěného uhlí

• grilovací rošt a vnitřní mísa jsou z nerezové oceli (vhodné do myčky na nádobí)

• obsahuje ventilátor poháněný čtyřmi tužkovými bateriemi, který vhání vzduch do zásobníku dřevěného uhlí

• otočný ovladač umožňuje plynulou regulaci teploty

Autor: Tereza Pánková, www.tastytalkings.com

Sdílejte článek
Štítky grilování káva gril maso hovězí maso pokrm ananas Lotus Cars ingredience svíčková omáčka grilování Lotus Grill workshop

Návrhy pro vás

Voňavý jablkový kompot se švestkami – uchovejte chuť babího léta ve sklenici Ovoce

Voňavý jablkový kompot se švestkami – uchovejte chuť babího léta ve sklenici

Dva drinky, jeden večer. Okouzlí vás spíše Aperol či Campari Spritz? Nápoje
12

Dva drinky, jeden večer. Okouzlí vás spíše Aperol či Campari Spritz?

Rychlé kuře po čínsku s barevnými paprikami a rýží – snadný oběd po asijsku Maso

Rychlé kuře po čínsku s barevnými paprikami a rýží – snadný oběd po asijsku

Smažené houbové řízky se šťouchanými bramborami – dary lesa v neodolatelném křupavém kabátku Vegetariánské

Smažené houbové řízky se šťouchanými bramborami – dary lesa v neodolatelném křupavém kabátku

Pan bolo – karibská verze naší oblíbené žemlovky s rozinkami a jablky Sladké

Pan bolo – karibská verze naší oblíbené žemlovky s rozinkami a jablky

Tortillové wrapy s mletým masem, zeleninou a tatarskou omáčkou – zábavná a rychlá večeře Předkrmy a chuťovky

Tortillové wrapy s mletým masem, zeleninou a tatarskou omáčkou – zábavná a rychlá večeře

Milánská rajčatová polévka s orzo a mletým masem – hlavní jídlo do podzimních dnů Polévky

Milánská rajčatová polévka s orzo a mletým masem – hlavní jídlo do podzimních dnů

Čajový mocktail s kokosovým mlékem a mangovým džusem Nápoje

Čajový mocktail s kokosovým mlékem a mangovým džusem


Přečtěte si také

Ovoce
Voňavý jablkový kompot se švestkami – uchovejte chuť babího léta ve sklenici

Voňavý jablkový kompot se švestkami – uchovejte chuť babího léta ve sklenici

Prostřeno!
Prostřeno: Sladká čoko tečka Jirky Basty

Prostřeno: Sladká čoko tečka Jirky Basty

Prostřeno!
Prostřeno: Zapečená krkovička s cibulí a speciální marinádou, rýže, kimchi

Prostřeno: Zapečená krkovička s cibulí a speciální marinádou, rýže, kimchi

Prostřeno!
Prostřeno: Uzená česnečka s vejcem a sýrem podle Jiřího Basty

Prostřeno: Uzená česnečka s vejcem a sýrem podle Jiřího Basty

Prostřeno!
Prostřeno: Kokotštejnský létající talíř

Prostřeno: Kokotštejnský létající talíř

Nápoje
Dva drinky, jeden večer. Okouzlí vás spíše Aperol či Campari Spritz?

Dva drinky, jeden večer. Okouzlí vás spíše Aperol či Campari Spritz?

Maso
Rychlé kuře po čínsku s barevnými paprikami a rýží – snadný oběd po asijsku

Rychlé kuře po čínsku s barevnými paprikami a rýží – snadný oběd po asijsku

Vegetariánské
Smažené houbové řízky se šťouchanými bramborami – dary lesa v neodolatelném křupavém kabátku

Smažené houbové řízky se šťouchanými bramborami – dary lesa v neodolatelném křupavém kabátku

Recepty

  • Těstoviny
  • Sladké
  • Maso
  • Zelenina
  • Nápoje
  • Ryby a mořské plody
  • Polévky
  • Předkrmy a chuťovky
  • Vegetariánské
  • Ovoce
  • Saláty
  • Přílohy
Polévky
Milánská rajčatová polévka s orzo a mletým masem – hlavní jídlo do podzimních dnů

Milánská rajčatová polévka s orzo a mletým masem – hlavní jídlo do podzimních dnů

Veganské asijské nudle s tofu, zeleninou a houbami – pokrm inspirovaný thajským street foodem Recepty

Veganské asijské nudle s tofu, zeleninou a houbami – pokrm inspirovaný thajským street foodem

Těstovinový salát s tuňákem, letní cuketou, sušenými rajčaty a zelenými olivami Saláty

Těstovinový salát s tuňákem, letní cuketou, sušenými rajčaty a zelenými olivami

Ovoce
Voňavý jablkový kompot se švestkami – uchovejte chuť babího léta ve sklenici

Voňavý jablkový kompot se švestkami – uchovejte chuť babího léta ve sklenici

Pan bolo – karibská verze naší oblíbené žemlovky s rozinkami a jablky Sladké

Pan bolo – karibská verze naší oblíbené žemlovky s rozinkami a jablky

Zapečená rýže nasladko s ovocem – jednoduchá varianta rýžového nákypu z jednoho pekáčku Sladké

Zapečená rýže nasladko s ovocem – jednoduchá varianta rýžového nákypu z jednoho pekáčku

Maso
Rychlé kuře po čínsku s barevnými paprikami a rýží – snadný oběd po asijsku

Rychlé kuře po čínsku s barevnými paprikami a rýží – snadný oběd po asijsku

Tortillové wrapy s mletým masem, zeleninou a tatarskou omáčkou – zábavná a rychlá večeře Předkrmy a chuťovky

Tortillové wrapy s mletým masem, zeleninou a tatarskou omáčkou – zábavná a rychlá večeře

Krůtí kebab z mletého masa na špejli – šťavnatá pochoutka z grilu s osvěžujícím salátem Maso

Krůtí kebab z mletého masa na špejli – šťavnatá pochoutka z grilu s osvěžujícím salátem

Vegetariánské
Smažené houbové řízky se šťouchanými bramborami – dary lesa v neodolatelném křupavém kabátku

Smažené houbové řízky se šťouchanými bramborami – dary lesa v neodolatelném křupavém kabátku

Italská polévka Risi Bisi s hráškem a rýží – tradiční kombinace chutí v netradiční podobě Polévky

Italská polévka Risi Bisi s hráškem a rýží – tradiční kombinace chutí v netradiční podobě

Veganské asijské nudle s tofu, zeleninou a houbami – pokrm inspirovaný thajským street foodem Recepty

Veganské asijské nudle s tofu, zeleninou a houbami – pokrm inspirovaný thajským street foodem

Nápoje
Dva drinky, jeden večer. Okouzlí vás spíše Aperol či Campari Spritz?
12

Dva drinky, jeden večer. Okouzlí vás spíše Aperol či Campari Spritz?

Čajový mocktail s kokosovým mlékem a mangovým džusem Nápoje

Čajový mocktail s kokosovým mlékem a mangovým džusem

Jednoduchý recept na domácí kokosové mléko ze strouhaného kokosu Recepty

Jednoduchý recept na domácí kokosové mléko ze strouhaného kokosu

Saláty
Těstovinový salát s tuňákem, letní cuketou, sušenými rajčaty a zelenými olivami

Těstovinový salát s tuňákem, letní cuketou, sušenými rajčaty a zelenými olivami

Domácí Filet-O-Fish jako z „mekáče“ – ještě lepší, křupavější a poctivější! Ryby a mořské plody

Domácí Filet-O-Fish jako z „mekáče“ – ještě lepší, křupavější a poctivější!

Losos s koprovým pestem a bramborovými lupínky podle Karolíny Kamberské Recepty

Losos s koprovým pestem a bramborovými lupínky podle Karolíny Kamberské

Polévky
Milánská rajčatová polévka s orzo a mletým masem – hlavní jídlo do podzimních dnů

Milánská rajčatová polévka s orzo a mletým masem – hlavní jídlo do podzimních dnů

Italská polévka Risi Bisi s hráškem a rýží – tradiční kombinace chutí v netradiční podobě Polévky

Italská polévka Risi Bisi s hráškem a rýží – tradiční kombinace chutí v netradiční podobě

Pho Bo – vietnamská polévka s hovězím masem a rýžovými nudlemi Recepty

Pho Bo – vietnamská polévka s hovězím masem a rýžovými nudlemi

Předkrmy a chuťovky
Tortillové wrapy s mletým masem, zeleninou a tatarskou omáčkou – zábavná a rychlá večeře

Tortillové wrapy s mletým masem, zeleninou a tatarskou omáčkou – zábavná a rychlá večeře

Domácí toustový chléb, který budete péct zas a znova Recepty

Domácí toustový chléb, který budete péct zas a znova

Croissanty plněné kuřecím salátem s hrozny, jablky a pekany – delikátní twist na klasiku Předkrmy a chuťovky

Croissanty plněné kuřecím salátem s hrozny, jablky a pekany – delikátní twist na klasiku

Vegetariánské
Smažené houbové řízky se šťouchanými bramborami – dary lesa v neodolatelném křupavém kabátku

Smažené houbové řízky se šťouchanými bramborami – dary lesa v neodolatelném křupavém kabátku

Vejce natvrdo v hořčično-koprové omáčce s pečenými bramborami – báječný bezmasý oběd, který má šmrnc Omáčky

Vejce natvrdo v hořčično-koprové omáčce s pečenými bramborami – báječný bezmasý oběd, který má šmrnc

Veganské asijské nudle s tofu, zeleninou a houbami – pokrm inspirovaný thajským street foodem Recepty

Veganské asijské nudle s tofu, zeleninou a houbami – pokrm inspirovaný thajským street foodem

Ovoce
Voňavý jablkový kompot se švestkami – uchovejte chuť babího léta ve sklenici

Voňavý jablkový kompot se švestkami – uchovejte chuť babího léta ve sklenici

Pan bolo – karibská verze naší oblíbené žemlovky s rozinkami a jablky Sladké

Pan bolo – karibská verze naší oblíbené žemlovky s rozinkami a jablky

Čajový mocktail s kokosovým mlékem a mangovým džusem Nápoje

Čajový mocktail s kokosovým mlékem a mangovým džusem

Maso
Krůtí kebab z mletého masa na špejli – šťavnatá pochoutka z grilu s osvěžujícím salátem

Krůtí kebab z mletého masa na špejli – šťavnatá pochoutka z grilu s osvěžujícím salátem

Osvěžující asijský salát z hlávkového zelí – skvělý do rýžových nudlí i jako příloha Saláty

Osvěžující asijský salát z hlávkového zelí – skvělý do rýžových nudlí i jako příloha

Croissanty plněné kuřecím salátem s hrozny, jablky a pekany – delikátní twist na klasiku Předkrmy a chuťovky

Croissanty plněné kuřecím salátem s hrozny, jablky a pekany – delikátní twist na klasiku

Recepty
Česneková bageta s parmazánem – perfektní příloha na večírek i ke grilovačce

Česneková bageta s parmazánem – perfektní příloha na večírek i ke grilovačce

Fava – řecká pomazánka ze žlutého hrachu Recepty

Fava – řecká pomazánka ze žlutého hrachu

Drcené okurky s chilli zálivkou – svěží salát ke grilovanému masu i jako lehká svačina Přílohy

Drcené okurky s chilli zálivkou – svěží salát ke grilovanému masu i jako lehká svačina

Nejlepší recepty e-mailem

Zanechte nám svůj e-mail a 1x týdně vás upozorníme na to nejnovější a nejlepší z našeho webu.

Newsletter

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

background

prima-cnn-news

Řehka: Rusové jsou k smíchu, nejsou velcí stratégové. Můžeme použít cílené údery, potopit loď Strážník zaslechl strašlivý praskot aneb Jak se před 135 lety zřítil Karlův most Na Česko se ženou od hranic bouřky. Podívejte se, kde hrozí přívalové deště, vítr a kroupy

prima-zeny

Syn Miroslava Etzlera nastupuje do první třídy a už má dvě holky. Hercem být nechce Peter Pecha jako český Kevin Costner. V Kamarádech se objevuje jako tajemný bodyguard Táňa Bystroňová odhalila trik na fotbalisty. Petr Švancara by se nechal chytit

prima-zoom

VIDEO: Finální test nejvyššího mostu světa Pes zavřený v autě je vždy v ohrožení života. Odbornice popsala, jak poznáte blížící se konec Proč havarovala supermoderní F-35? Detaily pádu odhalují, jak se s poruchou bojovalo dlouhých 50 minut

prima-fresh

Voňavý jablkový kompot se švestkami – uchovejte chuť babího léta ve sklenici Dva drinky, jeden večer. Okouzlí vás spíše Aperol či Campari Spritz? Rychlé kuře po čínsku s barevnými paprikami a rýží – snadný oběd po asijsku

prima-cool

VIDEO: Trailer herního Jamese Bonda Extrémní hororová divočina. Pokračování 28 let poté má první trailer, ve filmu bude i Cillian Murphy Nejvíc vzrušující trailer roku: Margot Robbie a hezoun z Euforie vás nažhaví v nové verzi romantické klasiky

playboy

Co vás čeká v magazínu Playboy červenec – srpen 2025? Playboy v Česku pokračuje. Letní vydání s Lyndah Célin Broda potvrzuje sílu značky Věční dramatici a mistři výmluv: Pět znamení emocionálních analfabetů

lajk

Martyho frky: Táta kvůli mému humoru málem přišel o práci, vypráví kontroverzní Řezník Rapper Vercetti vyfasoval na Slovensku 5 let vězení, pak bude ze země vyhoštěn Nový objev Kazmy? Blondýnka se s ním vodí za ruce a fotí se na místě jako Rosecká

prima-living

Královský život za dostupnou cenu: Skotský hrad je na prodej za 750 tisíc liber 9 nečekaných způsobů, jak využít okurku v domácnosti Kdoule: Jak pěstovat kdouloň a ovoce zpracovat na lahodný kdoulový sýr

Populární témata

Jak zhubnout Nejlepší filmy 2024 Nejlepší horory TV program Změna času Partie Počasí Kdy budou volby ZOO Nové začátky Auto – katalog 7 pádů Honzy Dědka Volby 2025 Svařené víno Tatarák podle Pohlreicha Aloe vera Pěstování lichořeřišnice Výpočet ascendentu Tvarohové knedlíky Nejlepší palačinky Švestkový koláč

O FTV Prima Management Volná místa Press Reklama Castingy a výzvy HbbTV Kontakty Podmínky užívání Zpracování osobních údajů Cookies Nápověda Vlastník FTV Prima spol. s r.o. Redakce Nahlásit chybu Nastavení soukromí
App Store Google Play
© FTV Prima spol. s r.o.