Logo Prima Fresh Logo Prima Fresh
  • Menu
  • Recepty
  • Články
  • TV Program
  • Časopis
  • Recepty z TV
  • Speciál: Cuketa
  • Kam za pivem
  • Sledujte prima+
  • Vyhledávání
  • Můj profil
    • Nastavení účtu
    • Odhlásit se
    • Máte již účet?
      Přihlásit se
    • Jste tu poprvé?
      Vytvořte si účet

Trendy:

Kuře
Polévky k večeři
Rychlé večeře
Česká kuchyně
Tradice našich babiček
  • Témata
    • Recepty
    • Články
    • TV Program
    • Časopis
    • Recepty z TV
    • Speciál: Cuketa
    • Kam za pivem
    • Sledujte prima+
  • Přihlášení
    • Můj profil
    • Odhlásit se
Sledujte nás
  • Oblíbené recepty
    • Houby
    • Dýně
    • Rychlovky
  • Přílohy
    • Hranolky
    • Knedlíky
    • Kaše
  • Polévky
    • Česká klasika
    • Silné vývary
    • Krémové
  • Saláty
    • Těstoviny
    • Sladké
    • Bezmasá jídla
  • Populární kuchaři
    • Zdeněk Pohlreich
    • Jaroslav Sapík
    • Karolína Kamberská
  • Videorecepty
    • Teď vaří šéf!
    • Česko na talíři
    • Karolína, domácí kuchařka
  • Tipy a triky
    • Kam za jídlem
    • Vychytávky
    • Na nákupech
  • Novinky
    • Blog šéfredaktorky
    • Soutěž Fresh
    • Časopis
  • Prima+
  • CNN Prima NEWS
  • Prima ZOOM
  • Prima LIVING
  • Prima Ženy
  • Prima LAJK
Sledujte nás
Prima Fresh logo

Trendy:

Kuře
Polévky k večeři
Rychlé večeře
Česká kuchyně
Tradice našich babiček

Nejlepší recept na boloňské špagety krok za krokem

Nejlepší recept na palačinky jako od maminky

Kuře na paprice s máslovými noky krok za krokem

Klasická čočka na kyselo se sázeným vejcem

Jednoduchá dýňová polévka

Houbový guláš: nejlepší recept z lesních hub

Novinky

Hit týdne

Další hity

Živáňská vepřová pečeně

Živáňská vepřová pečeně
Koprová omáčka
Nepečený piškotový dort s tvarohem a jahodami
Populární
Nepečené mini dortíky s jahodami a krémem z bílé čokolády
6 kreativních nových nápadů, jak připravit gin & tonic s moderním švihem
Citronovo-medová vepřová žebírka s brambory a fenyklem podle Jamieho Olivera
Pomerančové řezy s perníkovým korpusem a tvarohovou náplní
Trenčanské párky s fazolí – vylepšený domácí recept na trampskou klasiku

Grilování s Lotus Grill

Grilování s LotusGrill

Grilování s LotusGrill Zdroj: Tereza Pánková TASTYTALKINGS.COM

  • Zavřít

Grilování s LotusGrill Zdroj: Tereza Pánková TASTYTALKINGS.COM

První červencový den jsem si mohla vyzkoušet grilování na speciálních bezkouřových grilech značky Lotus Grill! Indoor grilovací kurz vedl šéfkuchař školy vaření Chefparade Radek Jakubec, se kterým jsme si na grilech připravili tři chutné pokrmy.

Celá akce se konala v žižkovských prostorách školy vaření, kam jsem na desátou dopoledne vyrazila s foťákem, prázdným žaludkem a především natěšená na dobré jídlo. U vchodu mě přivítal organizátor akce Ondřej Duffek a nastínil mně a ostatním přítomným průběh grilovacího kurzu. S kávou a lahví neperlivé vody jsem se na několik minut “uklidila” do malé místnosti s dřevěnými stoly a lavicemi, abych si v klidu vychutnala dopolední dávku kofeinu a připravila se na vaření.

Netrvalo dlouho a všichni jsme byli svoláni k roštům. Ondřej Duffek nám představil samotné grily, princip fungování a v čem jsou tak jedinečné. Šéfkuchař Radek Jakubec zase sestavené menu, které obsahovalo tři pokrmy ideální na grilování: domácí salsicciu, italskou tagliatu a grilovaný ananas.

Rozděleni jsme byli do tří skupinek, kdy každá připravovala jeden pokrm a zároveň pokukovala po ostatních, jak jim to jde. Ostatní účastníci kurzu vypadali, že se jim do vaření příliš nechce, ale nakonec se věci daly do pohybu. Já jsem patřila k těm, kteří připravovali italskou tagliatu: tence nakrájené plátky hovězího masa. Chvíli jsme se zdráhali, jelikož nám princip zapalování pod grilem nebyl hned jasný, ale všechno dopadlo dobře a uhlíky se začaly pomalu žhavit.

Očištěný kus hovězí svíčkové nám naporcoval sám šéfkuchař, jeden z kousků na ukázku také namarinoval, ale zbytek už nechal na nás. Recept na marinádu obsahoval jen pár základních ingrediencí: olivový olej, rozmarýn a pepř. Když bylo maso připravené, přišla opět malá ukázka: grilování. Na roštu nám ogriloval malý kousek šťavnatého, uvnitř ještě krvavého hovězího. Pak následovalo krájení, příprava rukolového salátu a finální styling.

Další větší kusy masa už byly v naší režii, tak jsem se rozhodla zhostit prvního kousku. Po pár minutách grilování, zprudka z každé strany, bylo maso připraveno. Stačilo jen osolit. No, a toho jsem se právě bála! Co když bude moje solení na ostatní příliš? Nakonec se ale ona čtyři “pomletí” na každé straně ukázala být akorát. Posledním krokem v přípravě bylo krájení masa na tenké plátky. Toho jsem docílila za pomoci perfektně ostrého filetovacího nože. Doporučuji!

V mezičase jsem sledovala, jak si vedou ostatní při plnění střívek mletým masem na domácí salsicciu a nasávala vůni připravovaného masa. Za chvíli každý z nás mohl ochutnat kus grilované klobásky a tenké plátky hovězího na hnízdě z rukoly, posypané hoblinkami parmazánu. Vše jsme zakončili ogrilovaným ananasem, sladkou ovocnou tečkou.

Akce to byla opravdu příjemná a vzhledem k aktuální grilovací sezoně byl tematický kurz skvělou variantou k seznámení s novým produktem. Grily německé značky Lotus Grill na mě působily opravdu kvalitně, a co do velikosti jsou ideální pro jakoukoliv domácnost. Našlo by se asi pár drobností, které by šlo doladit (jako např. na kurzu zmíněný chybějící ukazatel aktuálního stavu baterií), ale za mě super. Pokud máte navíc rádi barvičky, ani v tomto ohledu vás grily nezklamou: vybrat si můžete z několika barevných provedení.

Zakoupit lze například na e-shopu Chefparade za 4 699 korun.

Informace o grilu:

• kruhový design

• váží méně než 4 kg

• vždy s praktickou nylonovou taškou v barvě grilu

• průměr grilovacího roštu je 32 cm

• vhodný až pro 5 osob

• kapacita zásobníku: 150 g dřevěného uhlí

• grilovací rošt a vnitřní mísa jsou z nerezové oceli (vhodné do myčky na nádobí)

• obsahuje ventilátor poháněný čtyřmi tužkovými bateriemi, který vhání vzduch do zásobníku dřevěného uhlí

• otočný ovladač umožňuje plynulou regulaci teploty

Autor: Tereza Pánková, www.tastytalkings.com

Nejlepší recepty e-mailem

Zanechte nám svůj e-mail a 1x týdně vás upozorníme na to nejnovější a nejlepší z našeho webu.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

background
Sdílejte článek
Štítky grilování Lotus Grill workshop

Návrhy pro vás

Předkrmy a chuťovky

Poklad jižanské kuchyně: Smažené nakládané okurky s pikantním dipem

Zavařeniny

Dary podzimu: Šípková zavařenina podle Hanky Zemanové

Recepty

Šťavnatý švestkový chlebíček se švestkovou polevou

Předkrmy a chuťovky

Poklady německé kuchyně: Slaný koláč ze sýrového těsta s liškami

Předkrmy a chuťovky

Španělské sardinky z konzervy v rajčatové omáčce s uzenou paprikou

Vegetariánské

Křupavý smažený květák v pivním těstíčku s domácí tatarkou

Zelenina

Skromně a chutně: Pesto z brokolicových stonků

Sladké

Volarské guladschen, tedy čtvercové koláče plněné tvarohem


Přečtěte si také

Prostřeno!

Prostřeno: Piškotová pomáda

Prostřeno!

Prostřeno: Vepřové výpečky, špenát a domácí bramborový knedlík

Prostřeno!

Prostřeno: Hovězí vývar s domácími nudlemi a knedlíčky

Prostřeno!

Prostřeno: Chuťovky

Předkrmy a chuťovky

Poklad jižanské kuchyně: Smažené nakládané okurky s pikantním dipem

Zavařeniny

Dary podzimu: Šípková zavařenina podle Hanky Zemanové

Soutěžící

Adéla Kokindová

Novinky

Novinky na trhu: oplatky bez lepku, fleky nebo limitovaná edice věnečku

Recepty

  • Těstoviny
  • Sladké
  • Maso
  • Zelenina
  • Nápoje
  • Ryby a mořské plody
  • Polévky
  • Předkrmy a chuťovky
  • Vegetariánské
  • Ovoce
  • Saláty
  • Přílohy
Recepty

Domácí vaječné těstoviny – základní recept i ochucené varianty

Těstoviny

Skromně a chutně: Těstoviny cacio e pepe ricotta podle Pasta Queen

Přílohy

Gnocchi alla Sorrentina – domácí bramborové noky s rajčatovou omáčkou a mozzarellou podle Pasta Queen

Zavařeniny

Dary podzimu: Šípková zavařenina podle Hanky Zemanové

Recepty

Šťavnatý švestkový chlebíček se švestkovou polevou

Sladké

Volarské guladschen, tedy čtvercové koláče plněné tvarohem

Maso

Kuře adobo: Filipínské národní jídlo chutná skvěle díky výrazné marinádě

Maso

Večeře z jednoho pekáče: Plněné kuřecí roládky pečené s batáty

Maso

Jíme zdravě s dětmi: Masová sekaná s cuketou, rýží a mrkví

Vegetariánské

Křupavý smažený květák v pivním těstíčku s domácí tatarkou

Zelenina

Skromně a chutně: Pesto z brokolicových stonků

Polévky

Babí léto na talíři: Dýňovo-rajčatová krémová polévka

Nápoje
6

Domácí broskvový sirup

Recepty

Bezinkový sirup z plodů bezu černého – posiluje imunitu a skvěle chutná

Nápoje

Tinto de Verano – španělský letní drink z červeného vína

Předkrmy a chuťovky

Španělské sardinky z konzervy v rajčatové omáčce s uzenou paprikou

Ryby a mořské plody

Fritované olihně se solí a pepřem v asijském stylu

Saláty
8

Salát s rybí paštikou, marinovanou červenou řepou, koprem a křenem

Polévky

Babí léto na talíři: Dýňovo-rajčatová krémová polévka

Polévky

Dubáková polievka s osúchom aneb Polévka z hříbků s nákypem z brambor se zakysankou

Polévky

Dýňová polévka s pivem a sýrem – oblíbená klasika v novém kabátku

Předkrmy a chuťovky

Poklad jižanské kuchyně: Smažené nakládané okurky s pikantním dipem

Předkrmy a chuťovky

Poklady německé kuchyně: Slaný koláč ze sýrového těsta s liškami

Předkrmy a chuťovky

Španělské sardinky z konzervy v rajčatové omáčce s uzenou paprikou

Vegetariánské

Křupavý smažený květák v pivním těstíčku s domácí tatarkou

Recepty

Bez masa: Květákové steaky zapečené s čedarem

Recepty

Nakládaný houbařský hermelín à la kulajda

Nápoje
6

Domácí broskvový sirup

Recepty

Bezinkový sirup z plodů bezu černého – posiluje imunitu a skvěle chutná

Zavařeniny

Zavařujeme: Švestkový džem s vůní perníčků

Saláty

Green Goddess aneb božský zelený dresink je jednoduchý a hodí se skoro na všechno

Saláty
8

Salát s rybí paštikou, marinovanou červenou řepou, koprem a křenem

Recepty

Utopencův salát se špekáčky a kysaným zelím

Drůbež

Šumavská pečená kachna s houbovou omáčkou a krupicovými knedlíky

Maso

Vepřová líčka v krémové omáčce z lesních hříbků s domácími špeclemi s opečenou slaninou

Přílohy

Tak trochu jiné halušky s brynzou, slaninovým pyré, zeleninou a bramborovou slámou

prima-cnn-news

Česká rajčata mají mnoho výhod, v obchodech jich je ale málo. Hlídejme řetězce, říká Bendl V Polsku loni zabíjela ukrajinská raketa, potvrdil ministr. Stěžuje si na přístup Kyjeva Další napadená školačka v Brně. Ležela na chodníku, nikdo jí nepomohl, popsala šokovaná matka

prima-zeny

Denisa Nesvačilová jako tajemná Dominika hýří penězi. Sponzorstvím budí podezření Proslavil se jako Brumbál, měl ale zazářit i jako James Bond. Gambon zemřel ve věku 82 let Dojatí rodiče Martínka poděkovali Nikol Leitgeb. Ve sbírce se vybralo téměř 150 milionů

prima-zoom

Český stát a obchod s otroky Obávanému dělu USA se říkalo mlýnek na maso. Podívejte se na palbu 2 200 ran za minutu Podivná exploze americké jaderné ponorky zabila 99 lidí. Odtajněné dokumenty vyvrací teorii o nehodě

prima-fresh

Poklad jižanské kuchyně: Smažené nakládané okurky s pikantním dipem Dary podzimu: Šípková zavařenina podle Hanky Zemanové Novinky na trhu: oplatky bez lepku, fleky nebo limitovaná edice věnečku

prima-cool

Avengers skončí a začnou odznova? Zemřel druhý Brumbál. Slavného herce znáte i z Ospalé díry nebo Paddingtona 7 nejlepších scén Arnolda Schwarzeneggera: Čím nás nejvíc dostal v Predátorovi nebo Terminátorovi?

playboy

Co vás čeká v říjnovém čísle časopisu Playboy? Novým Bondem má být podle Angličanů Idris Elba, detektiv Luther ovšem roli kategoricky odmítá Playmate a pictorialy říjnového vydání

lajk

LGBT farářka Martina Viktorie Kopecká o miminku: Pořád se mě ptali, kdy budu mít dítě Radostná zpráva! Youtuber Jirka Král oslavil narození dvojčat. S krásnou partnerkou už mají velkou rodinu Sharon Stone je dnes strhanou babičkou. Nejnovější fotka zaskočila její fanoušky

prima-living

Dejte se do pěstování plnokvětých narcisů! Na jaře rozzáří zahradu nevšedními květy Jak se žilo a bydlelo v době svatého Václava: Ve středověku měl průměrný dům 12 metrů čtverečních Václavky jsou oblíbené podzimní houby. Lidskému organismu ale mohou ublížit

Populární témata

Nejlepší filmy 2022 Nejlepší horory TV program Změna času Partie Počasí Kdy budou volby Mafia Auto – katalog 7 pádů Honzy Dědka Partička Svařené víno Tatarák podle Pohlreicha Filmy od Marvelu Aloe vera Pěstování lichořeřišnice Výpočet ascendentu Tvarohové knedlíky Nejlepší palačinky Švestkový koláč

O FTV Prima Management Volná místa Press Reklama Castingy a výzvy HbbTV Kontakty Podmínky užívání Zpracování osobních údajů Cookies Nápověda Vlastník FTV Prima spol. s r.o. Redakce Nastavení soukromí
App Store Google Play
© FTV Prima spol. s r.o.