Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
Reklama

Loupací chléb s medvědím česnekem a kozím sýrem

1 chlebíček porce
do 1,5 hodiny
Loupací chléb s medvědím česnekem a kozím sýrem
Loupací chléb s medvědím česnekem a kozím sýrem Autor: S vášní pro jídlo
Dnešní recept je ryze jarní, využívá medvědího česneku spolu s kozím tvrdým sýrem. Recept na tenhle chleba je v podstatě variabilní, můžete ho udělat celý z hladké mouky nebo použít část celozrnné, stejně tak dát jiné bylinky a sýr.
Reklama

Suroviny (1 chlebíček porce)

Reklama

Postup

  1. V míse promíchejte prosáté obě mouky spolu s droždím, cukrem, solí, máslem a vlažnou vodou v hladké a jen mírně lepivé těsto, které nechte vykynout, dokud těsto nezdvojnásobí svůj objem. To v závislosti na teplotě trvá 1,5 až 2 hodiny.
  2. Po vykynutí těsto vyválejte na pomoučené ploše do tvaru obdélníku, z nějž kratší strana by měla mít dvojnásobnou šířku, než je klasická forma na chlebíček.
  3. Navrch těsta rozložte nadrobno nasekaný medvědí česnek a rozdrobený nebo nastrouhaný kozí sýr.
  4. Těsto podélně rozdělte na dva dlouhé obdélníky a pak příčně na stejně velké čtverce. Formu vymazejte máslem a čtverce těsta naskládejte nastojato vedle sebe, až bude forma zaplněná. To pak umožní z hotového chleba odlupovat jednotlivé vrstvy.
  5. Chleba pečte v troubě předehřáté na 180 °C zhruba 40–45 minut dozlatova.
Reklama

Loupací chléb s medvědím česnekem a kozím sýrem  Foto:

Loupací chléb s medvědím česnekem a kozím sýrem  Foto:

Loupací chléb s medvědím česnekem a kozím sýrem, foto: S vášní pro jídlo

S vášní pro jídlo Foto:

S vášní pro jídlo

S vášní pro jídlo je inspirativní foodblog, který píše Kaya Kounová Roubíčková.

Dobré jídlo je její velkou vášní, takže není náhoda, že čas ji přivedl k psaní právě o něm. Velmi ráda připravuje jídla nenáročná, zato s maximálně vyladěnými chutěmi.

Na stránkách blogu svasniprojidlo.cz se s vámi dělí o to nejlepší, co v kuchyni vytvořila. Najdete zde rozmanitou kuchyni z celého světa připravenou se špetkou hravosti a hlavně s vášní!

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama