Loupací chléb s medvědím česnekem a kozím sýrem
Zdroj: S vášní pro jídlo
Loupací chléb s medvědím česnekem a kozím sýrem
Zdroj:
S vášní pro jídlo
Moje hodnocení
12x
Dnešní recept je ryze jarní, využívá medvědího česneku spolu s kozím tvrdým sýrem. Recept na tenhle chleba je v podstatě variabilní, můžete ho udělat celý z hladké mouky nebo použít část celozrnné, stejně tak dát jiné bylinky a sýr.
1 porce
90 minut
Suroviny
hladká mouka
2 hrnky
celozrnná pšeničná mouka
1 hrnek
vlažná voda
1 hrnek
Cukr
3 lžičky
Sůl
1/2 lžičky
rozpuštěné máslo
3 lžíce
sušené droždí
1 sáček
Medvědí česnek
1 svazek
tvrdý kozí sýr
100 g
máslo na vymazání formy
Postup přípravy
V míse promíchejte prosáté obě mouky spolu s droždím, cukrem, solí, máslem a vlažnou vodou v hladké a jen mírně lepivé těsto, které nechte vykynout, dokud těsto nezdvojnásobí svůj objem. To v závislosti na teplotě trvá 1,5 až 2 hodiny.
Po vykynutí těsto vyválejte na pomoučené ploše do tvaru obdélníku, z nějž kratší strana by měla mít dvojnásobnou šířku, než je klasická forma na chlebíček.
Navrch těsta rozložte nadrobno nasekaný medvědí česnek a rozdrobený nebo nastrouhaný kozí sýr.
Těsto podélně rozdělte na dva dlouhé obdélníky a pak příčně na stejně velké čtverce. Formu vymazejte máslem a čtverce těsta naskládejte nastojato vedle sebe, až bude forma zaplněná. To pak umožní z hotového chleba odlupovat jednotlivé vrstvy.
Chleba pečte v troubě předehřáté na 180 °C zhruba 40–45 minut dozlatova.
Nejlepší recepty e-mailem
Zanechte nám svůj e-mail a 1x týdně vás upozorníme na to nejnovější a nejlepší z našeho
webu.
S vášní pro jídlo je inspirativní foodblog, který píše Kaya Kounová Roubíčková.
Dobré jídlo je její velkou vášní, takže není náhoda, že čas ji přivedl k psaní právě o něm. Velmi ráda připravuje jídla nenáročná, zato s maximálně vyladěnými chutěmi.
Na stránkách blogu svasniprojidlo.cz se s vámi dělí o to nejlepší, co v kuchyni vytvořila. Najdete zde rozmanitou kuchyni z celého světapřipravenou se špetkou hravosti a hlavně s vášní!