Sýrový tatarák
- worchestrová omáčka 1 lžička
Domácí pečivo
- prášek do pečiva 2 lžička
Head
- olej 1 lžička
Domácí pečivo
Head
Domácí pečivo
- kmín (na posypání - volitelné )
Sýrový tatarák
Postup přípravy
Tatarák z lososa: Lososa si omyjeme a naškrábeme najemno. Do masa přidáme nasekanou jarní cibulku a kopr, olivový olej (podle tučnosti ryby), citronovou šťávu, dijonskou hořčici, sůl, pepř a zamícháme. Dáme na chvíli do ledničky a pak už můžeme servírovat s pečivem.
Sýrový tatarák: Eidam si nastrouháme na jemném struhadle a přidáme věci jako na masový tatarák: cibulku nakrájenou najemno, worcester, kečup, hořčici, mletou papriku, majolku, sůl, pepř a zamícháme. Dáme do ledničky a pak servírujeme s domácím pečivem.
Domácí pečivo z bramborového těsta: Den předem uvařené a oloupané brambory nastrouháme najemno, přidáme změklé máslo, ostatní suroviny a zpracujeme. Těsto rozdělíme na 14 - 16 kousků a z každého kousku si utvoříme bulku nebo upleteme housku. Ty na plechu pomažeme vajíčkem, posypeme sezamem apod. a pečeme v troubě předehřáté na 180 stupňů asi 15 minut.