Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
Reklama

Losos v listovém těstě se špenátem

4 porce
do 1 hodiny
Losos v listovém těstě se špenátem
Losos v listovém těstě se špenátem Autor: Hermína / Prima
Reklama

Sledujte novou kulinární show Teď vaří šéf! se Zdeňkem Pohlreichem každou neděli od 18.00 na Primě!

Všechny recepty z 5. dílu s tématem LOSOS najdete v novém speciálu, kde nechybějí ani další informace z natáčení, bonusová videa a další "laskominy".

Reklama

Postup

  1. Lososa osolte a opepřete z obou stran.
  2. Do vroucí osolené vody vhoďte čerstvé listy špenátu a nechte maximálně 30 vteřin spařit. Hned ho vhoďte do mísy s ledovou vodou, jen tak zůstane krásně zelený. Přeceďte a dobře vymačkejte.
  3. V hrnci rozpusťte kousek másla a orestujte na něm nasekanou šalotku a stroužek česneku. Po chvilce přilijte kapku smetany, dochuťte solí a pepřem a krátce povařte do zhoustnutí.
  4. Listové těsto rozválejte, potřete rozšlehaným žloutkem a na kraj vložte steak z lososa. Na něj navršte špenát promíchaný se smetanovou omáčkou, přikryjte druhým plátkem lososa. Těsto zarolujte, vršek potřete žloutkem a vidličkou sem tam propíchněte.
  5. Pečte v troubě rozpálené na 175 °C asi 20 minut.
  6.  

  7. Mezitím připravte bazalkovou omáčku: Rozpusťte máslo, orestujte nasekanou šalotku, zalijte bílým vínem a troškou jakéhokoliv vývaru. Osolte a opepřete. Stonky bazalky nechte v základu vyvařit, lístky schovejte stranou. Přilijte smetanu a nechte chvilku houstnout. Poté přidejte lžíci dijonské hořčice a přeceďte přes cedník. Na závěr do omáčky přidejte ještě kousek másla a před podáváním vmíchejte nasekanou bazalku.
Reklama

Losos v listovém těstě se špenátem Foto:

Losos v listovém těstě se špenátem Foto:

Losos v listovém těstě se špenátem                                                                       Foto: Hermína / Prima

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama