Suroviny
- těstoviny 120 g
- filet z candáta 300 g
- česnek 4 ks
- červená řepa (vařená) 1 ks
- máslo 20 g
- olivový olej 1 dcl
- smetana (31%) 1 dcl
- kopr 2 snítky
- sůl
Postup přípravy
- Linguine vložte do vroucí osolené vody a uvařte podle návodu.
- Stroužky česneku nakrájejte nejlépe pomocí struhadla na tenké plátky, potom je blanšírujte (blanšírování je tepelná úprava, kdy vložíte česnek do vroucí vody, necháte jen krátce povařit, vyndáte ho do studené vody a poté ubrouskem dobře osušíte).
- Vysušený česnek osmažte v rozehřátém oleji, vyndejte na ubrousek a lehce osolte.
- Na pánvičce rozehřejte olivový olej, přidejte osolené filé z candáta, dobře z každé strany opečte a přidejte máslo.
- Vložte do vyhřáté trouby na 120 °C asi na 15 minut.
- Červenou řepu rozmixujte na kaši. Na pánvičku nalijte smetanu, mírně osolte a nechte přivést k varu, potom přidejte kaši z červené řepy. Několikrát promíchejte s těstovinami, vařením se smetana zredukuje a zhouste a společně s červenou řepou těstoviny obalí a zároveň obarví.
- Jako dekoraci použijte usmažený česnek a snítku kopru, rybu polijte směsí olivového oleje a másla, ve které se pekla.