Suroviny
- meruňky 1 ks
- hroznové víno (bez pecek) 1 hrst
- jahody 2–3
- maliny 10 ks
- pomeranč (šťáva) 1
Bazalkový cukr
- cukr krystal 100 g
- bazalka 1 hrst
Postup přípravy
- Meruňky nakrájejte na měsíčky a jahody na malé kousky. Vše nasypte do mixéru a přidejte hrst hroznového vína a maliny. Ovoce zalijte šťávou z jednoho pomeranče a rozmixujte.
- Mezitím si připravte bazalkový cukr: do hmoždíře nasypte cukr a přidejte bazalkové listy. Společně podrťte, dokud se cukr nezabarví. Do smoothie přidejte podle chuti a pomixujte, já zkusila asi dvě malé lžičky a to stačilo na příjemné dochucení. Zbytek cukru můžete schovat do zavařovačky a uchovávat v chladu.