zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat
Lepenice
Autor: Kate´s Cuisine Lepenice

Bramborová lepenice s kysaným zelím

Hodnoceno: 8x
Jsou recepty, které se předávají z generace na generaci. A takovým receptem je lepenice. Ve stručnosti je to spojení šťouchaných brambor s kysaným zelím. Aneb velmi levné jídlo, které zasytí.
do 1 hodiny
2 porce

reklama

Postup

  1. Brambory oškrábejte, překrojte je na čtvrtky a dejte je do hrnce s osolenou vodou. K bramborům přidejte kmín a dejte je vařit.
  2. Cibuli nakrájejte nadrobno a na rozpáleném oleji ji orestujte dozlatova. Na pánev k cibuli přidejte okapané kysané zelí a důkladně promíchejte.
  3. Zelí s cibulí poté smíchejte s uvařenými bramborami a šťouchadlem obojí prošťouchejte. Bylinky omyjte a nasekejte nadrobno.
  4. Vmíchejte je do lepenice a podle chuti ještě dosolte. Podávejte jen tak nebo jako přílohu.

Lepenice 2 Foto: Lepenice; foto: Kate´s Cuisine

Kate´s Cuisine Foto: V kuchyni u Kate

Jmenuji se Kateřina, žiji v Brně a již nějaký čas píši food blog Kate’s Cuisine. Vaření, pečení a psaní blogu je mou velkou radostí, koníčkem a vášní. Jídlo prostě miluji a snažím se ke každé surovině přistupovat s úctou a láskou. Každý recept tak má svůj příběh.

Na mém blogu najdete recepty, články, recenze a také videa. Budu se těšit na vaši návštěvu.

reklama

Související témata: lepenice , kysané zelí , Přílohy , Česká kuchyně