Suroviny
Postup přípravy
Na oleji osmahneme cibulku, pak česnek a maso. Zalijeme rajčatovým protlakem a povaříme čtvrt hodiny, přidáme bylinky (bazalka, oregano, rozmarýn, tymián.),pokrájenou nebo nastrouhanou zeleninu, kapku kečupu a dochutíme solí a pepřem. Podusíme ještě společně deset minut. Mezitím si v kastrůlku rozehřejeme olej a uděláme si zásmažku z mouky, do té přimícháme i lžíci másla, okořeníme muškátovým oříškem či muškátovým květem, solí a pepřem a přimícháme chladné mléko. Metličkou vyšleháváme. Bešamel necháme provařit 15 minut, aby nebyl cítit moukou.
Do větší zapékací formy, nejlépe na lasagne dáme velkou naběračku masové směsi a malou naběračku bešamelu, poklademe plátky lasagní dle velikosti formy, asi třikrát až čtyřikrát zopakujeme vrstvu masové směsi, bešamelu a ještě posypeme hrstí nastrouhaného sýra, opět poklademe plátky lasagní .Poslední vrstvu tvoří masová směs s pořádnou vrstvou sýra bez bešamelu. Dáme péct do trouby vyhřáté na 190 stupňů po dobu 45 minut.