Suroviny
- králík 1 ks
- dijonská hořčice 3 lžíce
- máslo 4 lžíce
- olivový olej 2 lžíce
- bílé víno (suché) 500 ml
- tymián 2 snítky
- šalvěj 2 snítky
- bílý vinný ocet 1 lžíce
- šalotka (rozkrojená napůl) 2 ks
- česnek (pokrájený na plátky) 2 stroužky
- žampiony (drobné) 150 g
- karotka (menší, pokud nemáte, překrojte 4 větší podélně) 8 ks
- vývar (zeleninový nebo kuřecí) 1 šálek
- sůl
- pepř
Postup přípravy
- Troubu předehřejte na 160 °C.
- Králíka naporcujte na šest kousků. Osolte a opepřete. Potřete ze všech stran hořčicí a nechte 30 minut marinovat.
- V kastrolu, který můžete dát do trouby, rozehřejte olej a 2 lžíce másla. Králičí kousky opečte zvolna dozlatova.
- Mezitím v malém kastrolku povařte víno zprudka 5 minut, aby se odpařil alkohol. Odstavte.
- K opečeným porcím králíka přidejte tymián, šalvěj a lžíci vinného octa. Odstavte.
- Na pánvi orestujte na zbylém másle šalotky, česnek a žampiony. Přidejte do kastrolu k porcím králíka. Přilijte vývar, svařené víno a přidejte karotky.
- Pečte doměkka asi hodinu a půl.