Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
Reklama

Květák alla puttanesca

4 porce
do 1 hodiny
Květák alla puttanesca
Květák alla puttanesca Autor: isifa.com
Pro někoho se může květák zdát moc obyčejný. Ovšem zaručujeme vám, že pokud ho přelijete omáčkou puttanesca, rázem se z něj stane neuvěřitelná lahůdka.
Reklama
Reklama

Postup

  1. Ve větším hrnci rozehřejte polovinu oleje, přidejte ančovičky a česnek a restujte, dokud se nezačnou zabarvovat. Přidejte rajčata, kapary, olivy, cukr a červené víno. Ochuťte solí a pepřem. Snižte teplotu a nechte 20 minut pobublávat.
  2. Ve velkém hrnci přiveďte do varu osolenou vodu, přidejte květák a vařte 5 minut. Nechte odkapat a pak květák vhoďte do ledové vody. Nechte důkladně okapat. Potom ho dejte do směsi zbývajícího oleje a soli.
  3. Rozpalte pánev na smažení, až se z ní bude kouřit a pak na ní v několika várkách opečte květákové růžičky.
  4. Při podávání: Naaranžujte opečený květák na talíře a přelijte omáčkou puttanesca, posypte piniovými oříšky a bazalkovými lístky.
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama