Head
- kuře 0.5 ks
- mrkev 1 ks
Domácí nudle
Head
- masox 1 ks
- bobkový list 6 ks
- polévkové koření
- pepř
- sůl
Postup přípravy
Do velkého hrnce nalijeme studenou vodu, přidáme umyté kuřecí maso, celý pepř, bobkový list, polévkové koření. Vodu ohřejeme k varu, poté ztlumíme a necháme probublávat minimálně do doby, než se nám na povrchu objeví mastná oka a kuře bude provařené. Čím déle necháme maso vařit, tím lepší a silnější je vývar. Mezitím si nastrouháme nahrubo kořenovou zeleninu. Hotové kuře vyndáme z vývaru a necháme je trošku vychladnout, obereme maso. Do vývaru dáme připravenou zeleninu, vrátíme maso, osolíme, opepříme, promícháme a podáváme.
Na domácí nudle si do misky dáme mouku, uprostřed uděláme důlek, do kterého vyklepneme vejce, přidáme polévkovou lžíci vody, špetku soli a rozmícháme vidličkou. Na vále si vytvoříme tuhé nudlové těsto, které rozválíme na co nejslabší placku. Necháme malinko oschnout a nařežeme na pruhy asi 3-4 cm široké, které dáme na sebe a nakrájíme na slabé nudličky. Použít je můžeme okamžitě do polévkových vývarů, nebo je necháme rozložené na utěrce (vále) uschnout, aby se nelepily.