Bramborové placičky
- brambory 1 kg
Head
- bramborový škrob 1 lžíce
- vejce 1 ks
- sójová omáčka 1 lžíce
Bramborové placičky
Head
- mrkev 1 ks
- cibule 2 ks
- česnek 3 stroužky
- třtinový cukr 1 lžíce
- řajčatový protlak 1 lžíce
- červený vinný ocet 1 lžička
- červená paprika 1 ks
- žlutá paprika 1 ks
- ananas 1 kolečko
- sůl
- pepř
- petržel
Postup přípravy
Kuřecí maso nakrájíme na větší kusy, lehce nasolíme a naložíme do směsi bramborového škrobu, vejce a sójové omáčky. Do hluboké pánve nalijeme větší množství oleje a necháme rozehřát. Mezitím nakrájíme zeleninu – mrkev, cibule, 3 stroužky česneku. V rendlíku na oleji orestujeme česnek, mrkev a cibuli. Přidáme asi lžíci třtinového cukru, lžíci rajského protlaku a lžičku červeného vinného octa. Nakrájíme také červenou a žlutou papriku a kolečko ananasu. Vhodíme do rendlíku k zelenině, dochutíme lžící sójové omáčky a necháme povařit. Kousky masa osmažíme v pánvi na oleji dokřupava. Pak maso vyndáme, slijeme olej a do pánve přelijeme zeleninu, opět vhodíme maso a vše promícháme dohromady. Servírujeme s velkou dávkou petrželky.
Bramborové placičky: Syrové nastrouhané brambory smícháme s moukou, vejci, osolíme a opepříme. Na pánvi rozehřejeme sádlo a placičky smažíme dozlatova