Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
Reklama

Kuřecí Stroganoff

6 porcí
do 1 hodiny
Kuřecí Stroganoff
Kuřecí Stroganoff Autor: profimedia.cz
Kuřecí stroganoff je poměrně rychlý na přípravu a navíc opravdu dobrý! Ideálně podávejte se šťouchanými brambory a zeleninovým salátkem.
Reklama
Reklama

Postup

  1. Nakrájejte kuřecí řízky na nudličky a ochuťte solí a pepřem. Na pánvi rozehřejte olivový olej s máslem a po částech na něm osmažte maso dozlatova. (Pokud byste dali na pánev všechno maso najednou, začalo by se dusit). Maso vyndejte z pánve děrovanou lžící a nechte stranou.
  2. Do pánve přilijte trochu oleje a orestujte na něm pórek nakrájený nadrobno, česnek nahrubo nasekaný a žampiony, až se rozvoní. Dochuťte solí a pepřem a poté zalijte vínem či vývarem a vmíchejte smetanu či jogurt. Přidejte hořčici, rozmíchejte a omáčku přiveďte k varu, poté snižte teplotu a duste, dokud omáčka mírně nezhoustne.
  3. Do omáčky vraťte kuřecí maso, prohřejte, vmíchejte nasekanou petrželku a podávejte se šťouchanými bramborami a zeleninovým salátem.
Reklama

Kuřecí Stroganoff Foto:

Kuřecí Stroganoff, foto: Profimedia.cz

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama