Postup
- sůl 0.5 lžička
Postup přípravy
Steaky naklepeme, potřeme drceným česnekem promíchaným s olejem, posypeme pepřem, tymiánem a osolíme. Necháme chvíli odležet.
Potom osmahneme na pánvi a podáváme. Nebo můžeme na pánvi zprudka osmahnout, aby se maso zatáhlo, poté vložit na 10 min. do parní trouby a pak opět prudce osmahnout na pánvi, aby maso „chytilo barvu“. Bylinkové brambory
Ingredience: 1 kg brambor200 g změklého másla2lžíce jemně sekaného tymiánu1 lžička drceného bílého pepře½ lžičky soli
postup:
Brambory uvaříme doměkka, mezitím si připravíme bylinkové máslo.
Smícháme změklé máslo, tymián, pepř a sůl, promícháme, dáme na fólii a vytvarujeme váleček. Necháme ztuhnout v lednici. Při servírování dáme na brambory. Dušená zelenina
Ingredience: brokolicemrkev
postup:
Zeleninu uvaříme v parní troubě nebo v páře v hrnci. Bez soli a doměkka.
Vše podáváme na talíři. Zelenina – mrkev, brokolice a brambory – vytvoří s masem barevnou kompozici. Bylinkové máslo vybalíme z alobalu, nakrájíme na kolečka a dáme na brambory (můžeme i na maso).
Hlavní chod:
Kuřecí steak
Ingredience:
- 4 kuřecí prsíčka
- tymián
- drcený česnek
- sůl a pepř na dochucení
- olej na potření (klasický či olivový)