Suroviny
- kuřecí maso 600 g
- švestky None
- sůl None
- olej None
Postup přípravy
Kuřecí maso nakrájíme na asi půl centimetru silné proužky. Ochutíme je. Doporučuji sůl, pepř nebo koření na pečené kuře, případně jiné dle libosti. Pokud je čas, můžeme kuřecí proužky naložit do marinády. Také švestky se dají naložit do alkoholu (brandy, portské apod.).
Na konec proužku kuřecího masa dáme švestku a maso kolem ní zavineme jako šneka. Následně zafixujeme propíchnutím špejlí nebo párátkem.
Šneky posypeme moukou a následně zprudka pečeme na rozpáleném oleji. Podáváme buď teplé, nebo studené. Pokud zbudou švestky, můžeme je povařit s alkoholem. Vyrobíme tak omáčku, kterou propasírujeme nebo rozmixujeme. Bude vhodným doplňkem ke šnekům.
Předkrm
Kuřecí šneci s moravským překvapením
Ingredience:
- 600 g kuřecích prsních řízků
- sušené nebo čerstvé švestky
- špejle nebo párátka
- sůl
- pepř
- koření
- olej