Suroviny
- bílý jogurt 150 ml
 - kuřecí prsní řízek 4 ks
 - sůl
 - čerstvě namletý pepř
 - vejce 1 ks
 - chilli papričky (nebo kajenský pepř či pálivá mletá paprika)
 - strouhanka (na obalování)
 - sezamová semínka (černá)
 - olej (na smažení)
 
Smetanové brambory
- máslo
 - brambory
 - smetana ke šlehání (33 % tuku)
 - sůl
 - sladká paprika
 - rozmarýn
 
Sledujte novou kulinární show Karolína, domácí kuchařka, každou sobotu v 18.00 na Primě!
Všechny recepty, bonusová videa a další informace z natáčení najdete ve speciálu:
Odkaz
Karolína, domácí kuchařka
Každou SOBOTU v 18.00 na Primě vám Karolína Kamberská, matka tří dětí, kritička restaurací a lifestylová novinářka představí zdravé, ale zároveň chutné recepty, které lze...
Postup přípravy
- Řízky jemně naklepeme, osolíme a opepříme. Jogurt rozšleháme s vajíčkem, také ho osolíme a opepříme. Řízky dáme do uzavíratelné dózy a přidáme k nim jogurtovou směs, tak aby byly obalené ze všech stran. Dáme marinovat do chladničky – klidně na dva dny, ale nejmíň přes noc.
 - Připravíme si hluboký talíř se strouhankou promíchanou se sezamem. Řízky vyndáme ze směsi a bez otírání (pěkně se vším tím jogurtem) obalujeme ve strouhance. Dětská varianta tady končí.
 - Chlapská varianta vznikne, když do strouhanky se sezamem přidáme ještě najemno nasekanou chilli papričku a trošku kajenského pepře (množství podle toho, jak ostrého máme chlapa). Smažíme normálně v oleji na pánvi.
 - Brambory oloupeme a nakrájíme na tenké plátky, čím tenčí budou, tím menší bude doba pečení. Smetanu promícháme se solí (nebojte se použít jí dost, brambory to potřebují), paprikou i rozmarýnem. Pak nakrájené brambory v míse promícháme se smetanou.
 - Zapékací misku vymažeme máslem, vyrovnáme do ní směs a nahoře ozdobíme pár snítkami rozmarýnu. Pečeme hodinu. Pak vyndáme, nahoru naklademe pár tenkých plátků másla a necháme ještě dvacet minut dopéct. Tyto doby jsou orientační. Nejlepší je nenápadně někde na boku vytáhnout brambůrku a ochutnat...