Suroviny
Postup přípravy
1
Kuřecí stehenní řízky očistíme a nakrájíme na kostičky
Mrkev oloupeme a jemně nastrouháme
Rajče spaříme, oloupeme a nakrájíme nadrobno
Omytou papriku zbavíme jádřince a nakrájíme na malé kostičky
Smetanu promícháme se solamylem
Hrušky omyjeme, seřízneme asi 1 - 2 cm pod stopkou a vydlabeme v nich dutinu
2
Na másle s olejem opečeme za stálého míchání kuřecí maso
Jakmile maso zbělá, přilijeme bílé víno, přidáme snítky tymiánu, pepř a sůl
Zmírníme teplotu a zvolna 5 minut dusíme
Potom vmícháme papriku, rajče a mrkev
Zeleninu s masem opět podusíme doměkka a zahustíme smetanou se solamylem
3
Vydlabané hrušky naplníme kuřecím ragú, posypeme sýrem a necháme v troubě zapéci asi 15 minut při teplotě 200°C
Kuřecí ragú podáváme se zapečenou hruškou a dušenou rýží