Suroviny
- kuřecí prsa 4 ks
- chilli špetka
- kardamom (mletý) špetka
- kukuřičný škrob 1 lžíce
- olivový olej 1 lžíce
- sůl
Salát
- směs listových salátů (ledový salát, červená čekanka, polníček)
- papája 1 ks
- ananas 1/2 ks
- mandlové plátky 2 lžíce
- gorgonzola 60 g
Dresink
- pomerančová šťáva (ze sladkého pomeranče) 100 ml
- červený vinný ocet 1 lžíce
- hrubozrnná hořčice 2 lžičky
- extra virgin olivový olej 1 lžíce
K podávání
- bageta (plátky celozrnné bagety opečené nasucho nebo uvařená rýže natural)
Postup přípravy
- Kuřecí prsíčka naklepejte dotenka, osolte, okořeňte a poprašte kukuřičným škrobem. Dno pánve s nepřilnavým povrchem zastříkněte olivovým olejem, rozehřejte a maso orestujte.
- Z uvedených přísad našlehejte marinádu.
- Do mísy dejte listovou zeleninu natrhanou na větší kusy, na plátky pokrájené exotické ovoce, nasucho opražené mandlové lupínky a rozdrobený sýr a podle chuti promíchejte s marinádou smíchanou z uvedených surovin.
- Ihned podávejte s masem, případně pečivem nebo s rýží.