Noky
- polohrubá mouka 0.5 kg
- sůl
- prášek do pečiva
- mléko 0.5 l
- vejce 1
Marináda
- solamyl 2 lžičky
Postup přípravy
Kuřecí prsíčka nakrájíme na nudličky a naložíme do připravené marinády. Promícháme a necháme v marinádě do druhého dne rozležet. Na velké pánvi rozehřejeme trochu másla, přidáme nakrájenou cibuli a chvíli podusíme. Přidáme maso, orestujeme a přisypeme půl sáčku mražené zeleniny. Stále mícháme a podléváme šlehačkou, až je vše měkké. Nakonec přijde na řadu čerstvá bazalka nebo lístky špenátu. Dochutíme dle potřeby. Jako přílohu uvaříme krátké noky. Podáváme nejlépe s okurkovým salátem.
Marináda:
Do oleje dáme koření na grilované kuře, stroužky prolisovaného česneku, trochu maggi, sójové omáčky a solamylu. Vše zamícháme.
Noky 1/2 kg polohrubé moukysůltrocha prášku do pečiva1/2 l mléka (dle potřeby)1 vejce1 lžíce rozpuštěného másla
Vypracujeme vláčné těsto, ze kterého vykrajujeme lžící noky a vhazujeme je do vařící vody. Když vyplavou, můžeme servírovat.
Kuřecí nudličky se zeleninou a noky
Ingredience:
- 5 ks kuřecích prsíček
- 1 cibule
- půl sáčku mražené zeleniny (gemusepfane, asiatische Art)
- šlehačka
- bazalka nebo lístky špenátu
Marináda:
- 3 dl oleje
- grilovací koření
- 4 stroužky česneku
- maggi
- sójová omáčka
- 2 lžičky solamylu