Suroviny
Postup přípravy
1. Na kapsičky naklepeme řízky a každý ještě rozpůlíme. Půlky osolíme, každou pokryjeme půlkou plátku slaniny, zatočíme do ruličky a sepneme párátkem.
2. Mezitím dáme do kastrůlku vařit smetany ke šlehání. Přidáme do nich nakrájenou Nivu a mazací sýry a za stálého míchání vaříme, dokud se sýry nerozpustí. Omáčce dá chuť Niva.
3. Na noky dáme do misky mouku, vajíčko, vodu a špetku soli. Vše promícháme v řidší těsto, které přes síto na halušky vpasírujeme do vroucí lehce osolené vody. Nočky jsou hotové, když vyplavou na hladinu.
4. Na závěr na pánvi s rozpáleným olejem usmažíme roládky z kuřecího masa. Opečeme je z každé strany dozlatova a můžeme podávat s omáčkou a přílohou.
Pozn. 1 sklenice = 1 hrnek