Hlavní chod
Podávání
- toust 5 kus
Postup přípravy
Játra očistěte, rozdělte na menší kousky, osolte a opepřete
V pánvi na rozpáleném oleji je opečte – asi dvě až tři minuty z každé strany
Nyní k nim přidejte cibulku, lístky majoránky a česnek
Podlijte vínem a duste několik minut
Pak do pánve přilijte smetanu a nechte zlehka svařit
Na úplný závěr pokrm zjemněte kouskem másla
Podávejte s opečeným toastem
Předkrm:
Kuřecí játra na majoránce
Ingredience:
500 g kuřecích jater
100 ml suchého bílého vína
200 ml smetany ke šlehání
1 cibule najemno nakrájená
1 jablko nakrájené na kostičky
6 větviček čerstvé majoránky, lístky z nich obrané
1 stroužek česneku, najemno nasekaný
1 kousek másla
2 lžíce olivového oleje
špetka soli
špetka čerstvě namletého pepře
5 opečených toustů k podávání