návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
Reklama

Křupavé garnátové jarní rolky s mátovým a salátovým obalem

Hodnoceno: 0x
24 ks porcí
do 1 hodiny
Křupavé garnátové jarní rolky
Autor: Moje pouliční kuchyně Křupavé garnátové jarní rolky
Hoi An je kouzelné vietnamské městečko se starými chrámy, pestrobarevnými papírovými lampiony a starobylými můstky, jehož kuchyně je vyhlášená!

Městští světaznalí kuchaři a kuchařky rádi přidají moderní říz staré královské Hue kuchyni a není moc zážitků, které by překonaly pusu plnou těchto křehkých horkých jarních rolek obalených ve voňavých bylinkách a namočených do štiplavého limetkového dipu. Po téhle teplo-studené senzaci se budete jen olizovat.

Postup

  1. Troubu předehřejte na 180 °C (160 °C horkovzdušnou).
  2. Na náplň dejte šalotky, mrkev a zázvor do kuchyňského robotu (food processoru) a nechte nasekat najemno. Přidejte krevety a nechte nasekat nahrubo, pak přendejte směs do mísy. Nudle vermicelli namočte do horké vody na 5 minut nebo až změknou. Sceďte a nakrájejte na 2,5 cm dlouhé kousky. Přidejte ke garnátové směsi a dobře promíchejte.
  3. Jednu placku z rýžového těsta položte na pracovní plochu rohem směrem k vám (takže se tvarem podobá diamantu). Kraje lehce potřete trochou bílku a 1 lžíci náplně dejte do spodní třetiny placky. Spodní roh přehněte přes náplň, směrem dovnitř přeložte i postranní rohy a pak srolujte do tvaru doutníku. Kraje potřete ještě trochou bílku a přilepte ke zbytku. Rolku položte spojem dolů na plech pokrytý pečicím papírem. Proces opakujte se zbylými plackami a náplní.
  4. Hlubokou masivní klasickou pánev nebo pánev wok naplňte 6 cm rostlinného oleje a rozehřejte na 170 °C. Olej je rozehřátý, když kousek chleba do něj vhozený okamžitě začne prskat. Fritujte 5 rolek najednou 3–4 minuty nebo až jsou zlatavé. Snažte se, aby se během smažení nedotýkaly. Vyndejte je kuchyňskými kleštěmi a osušte do papírové utěrky, pak je položte na pečicí plech a uchovejte v teplé troubě, zatímco smažíte ostatní.
  5. Na omáčku k namáčení dejte česnek, zázvor a cukr do hmoždíře a rozemelte je na jemnou pastu. Vyškrábněte do malé misky a přidejte zbývající příměsi. Chilli nepřidávejte moc předem, jinak bude dip až moc ostrý. Dip si můžete připravit až 2 dny dopředu a uskladnit v lednici.
  6. Každou rolku položte do salátového listu, navrch dejte čerstvé bylinky, zabalte a takto připravený závitek máčejte do limetkového chilli dipu.

PRIMA TIP: Dip si připravte dříve v den podávání, ale chilli přidejte až těsně před podáváním. Připravte si rolky, položte je mezi dva listy pečicího papíru, přikryjte potravinovou fólií. Můžete je buď dát do lednice (vydrží až 24 hodin), nebo je zmrazte. Pokud zvolíte druhou možnost, smažte je bez rozmrazení v horkém oleji, jen jim dejte minutku navíc.

Křupavé garnátové jarní rolky  Foto: Křupavé garnátové jarní rolky; foto: Moje pouliční kuchyně

 

Moje pouliční kuchyně Foto:

Moje pouliční kuchyně

Jennifer Joyce

Jennifer Joyce představuje "jídlo ulice", výběr receptů z celého světa, naplněné chutí, exotické potraviny "to go", které jsme si sami koupili od farmářů nebo na trhu ať už doma, nebo při cestě do zahraničí.

S touto knihou si můžeme raz dva připravit celou škálu jídel mezinárodní kuchyně, pokrmy, které jsou rychlé a snadné na přípravu a které jsou často levnější a obvykle mnohem zdravější, než naše tradiční jídla. Výběr 150 jídel (seřazených v jednotlivých kapitolách podle zemí) nabízí recepty na tacos, hamburgery, kari, souvlaki, placky, nudle a knedlíčky, bílý chléb, pizzu a mnoho dalších. Chytré nápady jako směsi koření a moderní metody vaření (například používání tlakového hrnce pro rychlejší přípravu masa) vám umožní připravit chutné a zdravé pokrmy mnohem rychleji a ušetří vám drahocenný čas.

Vydalo nakladatelství Omega.

Uložit