Suroviny
- mleté hovězí maso 500 g
- cibule 1/2 ks
- podmáslí 2 hrnky
- hladká mouka 1/2 hrnku
- sůl 1/2 lžičky
- česnek 1/2 lžičky
- sladká paprika 1/4 lžičky
- chilli 1/4 lžičky
- barbecue omáčka několik lžic
- majonéza několik lžic
- avokádo 1 ks
- slanina ( vyškvařená) 8 plátků
- houska na burger 4 ks
- saláty
- plátkový sýr
Postup přípravy
- Cibuli nakrájejte na co nejtenčí plátky. Dejte je do ploché misky a zalijte podmáslím, promíchejte je a nechte asi 10 minut sáknout (mezitím si můžete připravit avokádo a vyškvařit slaninu!)
- V misce promíchejte mouku, sůl, česnek, papriku a chilli. Plátky cibule namáčejte v této směsi a pak je smažte v rozpáleném oleji 30 až 40 vteřin z každé strany. Nechte je na kuchyňském papíru, aby se odsál tuk.
- Rozehřejte gril. Z hovězího masa vytvarujte hamburgery a grilujte je z každé strany 4 až 5 minut, až budou propečené podle vaší chuti.
- Promíchejte grilovací omáčku a majonézu a směsí potřete rozkrojené plochy žemle. Vložte hamburger, plátky avokáda, slaniny a osmaženou cibuli, případně listy salátu a sýr a ihned podávejte.