Suroviny
- listové těsto 1 balení (400 g)
- hladká mouka
- ricotta 500 g
- zelený chřest 1 svazek
- anglická slanina 100 g
- parmazán 50 g
- rukola 1 hrst
- sůl
- cukr
- pepř
Postup přípravy
- Těsto rozdělte na dvě poloviny. Na pomoučené pracovní ploše každou rozválejte přibližně do tvaru obdélníku o hranách asi 20 x 25 cm.
- Asi 1 cm od okraje těsto nařízněte a až k naznačenému řezu ho potřete ricottou (můžete ji nahradit také jiným přírodním smetanovým sýrem).
- Chřest zbavte tuhých konců (použijte je třeba do polévky) a stonky oloupejte. Krátce je povařte v osolené vodě s trochou cukru.
- Stonky poté podélně rozřízněte a klaďte je na těsto potřené ricottou. Koláč osolte a opepřete, poklaďte ho na nudličky pokrájenou slaninou a pečte asi 20 minut v troubě předehřáté na 180 °C.
- Vyjměte z trouby a horký koláč posypte hoblinami sýra a rukolou. Nejlépe vám bude chutnat ještě teplý .