Na korpus
- máslo 100 g
Náplň
Postup přípravy
Sušenky rozdrtíme válečkem nebo v mixéru a smícháme s měkkým máslem
Dortovou formu vymažeme a nasypeme do ní rozdrcené sušenky s máslem
Vytvarujeme na dno a trochu i na okraje formy
Zapečeme 5 minut v troubě
Smícháme mascarpone a ušlehané žloutky s cukrem a vanilkou (vanilkový cukr)
Bílky vyšleháme v tuhý sníh a jemně zapracujeme do těsta
V této fázi zapomeňte na kuchyňskou techniku
Přidáme šťávu z vymačkaného citronu a opatrně mícháme, dokud se nám nevytvoří kompaktní hmota
Krém nalijeme na sušenkový korpus a necháme jej chvíli stát
Poté dáme asi na hodinu péct do vyhřáté trouby na 160 stupňů
Po vychladnutí můžeme podávat, případně ještě připravit polevu z rozmixovaného čerstvého ovoce
Nebo použít směs višní, trochy ovocného sirupu a pár plátků želatiny
Získáme tak jinou variantu tohoto výborného koláče
Dezert Koláč mascarpone
Ingredience:
Na korpus
- 150 –200 g sušenek Lotus (mohou být i jiné máslové, případně karamelové) 100 g másla
Náplň
- 750 g mascarpone
- 150 g cukru
- šťáva z 1 citronu
- 4 vejce
- vanilkový lusk, případně vanilkový cukr