Bramborová kaše
Cibulová omáčka
- cibule 6 ks
- mouka 2 lžíce
- hnědý cukr 2 lžíce
- balzamikový ocet 2 lžíce
- hovězí vývar 500 ml
- sůl
- pepř
Klobásky
- grilovací klobása 10–12 ks
- šalvěj
- olivový olej 2 lžíce
Postup přípravy
- Cibuli osmahněte na velké pánvi doměkka, měla by být lehce nasládlá (bude stačit 20 minut).
- Přidejte mouku a dobře promíchejte, aby se cibule obalila. Poté přidejte cukr, balzamikový ocet a vývar.
- Nechejte slabě vřít asi 20 minut a případně dochuťte.
- Kostičky brambor vložte do velkého hrnce a zalijte vodou. Přiveďte k varu a vařte doměkka – následně sceďte a vraťte do hrnce.
- V rendlíčku rozehřejte máslo společně s mlékem a muškátovým oříškem, vše přelijte do hrnce a rozmačkejte/rozmixujte na kaši. Dochuťte a dejte stranou.