Suroviny
- cibule 4–6 ks
- olivový olej 3 lžíce
- třtinový cukr 150 g
- klobása (silné, kvalitní) 12 ks
- balzamikový ocet 150 ml
- hrubozrnná hořčice 1 lžíce
- tortilla 6 ks
Postup přípravy
- Nakrájenou cibuli restujte na oleji na velké pánvi pár minut, dokud nezačne měknout. Přidejte cukr a vařte na mírném ohni asi 5 minut za občasného promíchání, dokud se cukr úplně nerozpustí.
- Do pánve dejte klobásky a vařte je asi 15–20 minut, aby se důkladně prohřály a cibule zcela zkaramelizovala. Přidejte ocet a hořčici a na mírném ohni vařte, dokud se skoro všechna tekutina neodpaří a cibuláda nezhoustne. Dochuťte solí a pepřem.
- Ohřejte tortilly, do každé dejte dvě klobásky a na ně navršte omáčku s karamelovou cibulí. Tortilly zabalte kolem klobás a aby držely tvar a nekapala z nich omáčka, zaviňte jeden konec do alobalu a hned podávejte.