Suroviny
- smetana 2
- polohrubá mouka 2 hrnky
- cukr krystal 1 hrnek
- ledové kaštany 3
- olej 1/2 hrnek
- kokosová tyčinka
- mléko 1 hrnek
- kakao 2-3 PL
- vejce 3
Krém
Postup přípravy
- Všechny ingredience na korpus smícháme v míse dohromady, vzniklé těsto vlijeme do dortové formy a pečeme půl hodiny na 180 stupňů C. Upečený korpus necháme vychladnout.
- Ve vodní lázni necháme rozpustit dvě 40% smetany a jednu 30% smetanu spolu s ledovými kaštany a vaříme, dokud se celá čokoláda nerozpustí.
- Stále mícháme, poté odstavíme. Správně by se mělo nechat do druhého dne v ledničce. Poté hmotu vyšleháme do hustého krému, namažeme na korpus a navrch nastrouháme margotku.
- Nakonec si vyšleháme poslední smetanu a dozdobíme jí každý kousek dortu na talíři.
Autor receptu: Marie Vaculíková