Head
Karlovarské knedlíky
- bílé pečivo 800 g
- sůl
Postup přípravy
Pekáč vymažeme tukem. Do pekáče vložíme plátky krkovice. Posolíme, okmínujeme, potřeme prolisovaným česnekem a pečeme pozvolna asi hodinu do změknutí. Během pečení maso obracíme a podléváme vodou.
Špenát nerozmrazujeme, necháme ho na mírném ohni za stálého míchání rozpustit v hrnci. Přidáme dva stroužky česneku utřeného se solí.
Karlovarský knedlík: Bílé pečivo nakrájíme na kostičky a necháme proschnout, poté navlhčíme mlékem. Vejce si rozdělíme na žloutky a bílky, do žloutků přidáme mléko, špetku muškátového květu, sůl, mouku a vytvoříme hladké těstíčko. Do nakrájených kostiček přidáme nasekanou čerstvou petrželku, těstíčko, lehce promícháme, na konec opatrně vmícháme sníh z ušlehaných bílků. Připravené knedlíkové těsto tvarujeme pomocí potravinářské fólie do tvaru knedlíku. Fólii na několika místech propíchneme opatrně vidličkou a vaříme zhruba 18-20 minut.