Salát
- zelená čočka 120 g
- pohanka 120 g
- zeleninový vývar 100 ml
- mrkev 70 g
- anglická slanina 70 g
- máslo 20 g
- cukr krystal 20 g
- ocet 10 ml
- hladkolistá petržel
- sůl
- čerstvě namletý pepř
Kapr
- filet z kapra 800 g
- slanina 60 g
- hladká mouka 60 g
- olej 30 ml
- česnek 3 stroužky
- mletá sladká paprika 20 g
- sůl
Postup přípravy
- Salát: Slaninu nakrájejte na stejně veliké kostičky, opečte na pánvi, přidejte nakrájenou mrkev a orestujte.
- Čočku s pohankou uvařte zvlášť dle návodu. Řádně scezené luštěniny smíchejte dohromady a přidejte spolu s máslem do pánve se slaninou.
- V teplém vývaru rozpusťte cukr, přidejte ocet a nalijete na připravenou směs. Na závěr nakrájejte petrželku, přidejte k luštěninám a promíchejte.
- Kapr: Rybu zbavte šupin, potřete prolisovaným česnekem z obou stran a osolte. Mouku smíchejte s paprikou a filety v ní obalte. Velmi krátce opečte z každé strany, přeložte do zapékací mísy a pečte v rozehřáté troubě na 180 °C cca 10 minut.