Suroviny
- kančí krkovice 800 g
- česnek 4 stroužky
- červená cibule 1 ks
- citronová šťáva (z limety a citronu)
- limetková šťáva
- červený vinný ocet
- jablečný ocet
- hladkolistá petržel
- čerstvé oregano
- máta (lístky)
- bazalka (čerstvá)
- tymián (čerstvý)
- olivový olej
- sůl
- pepř (čerstvě namletý)
Salát
- brambory (ratté brambory, uvařené ve šlupce) 600 g
- hrubozrnná hořčice (Pommery) pár lžic
- cornichon (nakrájené na kostičky) 100 g
- červený vinný ocet
- třtinový cukr
- zakysaná smetana pár lžic
- máslo
- cibule
- estragon (čerstvý)
- polníček
- pažitka (čerstvá)
- sůl
- pepř (čerstvě namletý)
Postup přípravy
- Do rozpáleného rendlíku kápneme olivový olej, přidáme nasekané stroužky česneku a nasekanou cibuli. Necháme podusit. Mezitím si nakrájíme bylinky – mátu, petrželku, oregano, tymián a bazalku. Bylinky vhodíme do mísy, zakápneme citronovou a limetovou šťávou, dochutíme solí a pepřem. Přidáme pár kapek červeného vinného octa a jablečného octa. Na závěr do bylinek vmícháme podušený česnek s cibulkou, promícháme a chimichurri necháme odležet.
- Kančí krkovičku rozkrojíme na půl, osolíme, opepříme a zakapeme olivovým olejem. Rošt grilu potřeme kůží ze špeku a maso necháme ze všech stran zatáhnout. Pak ztlumíme oheň a necháme kančí takových 10 - 15 minut pomalu grilovat. Hotové maso necháme chvíli odpočinout, poté ho nakrájíme na plátky a podáváme s omáčkou chimichurri a bramborovým salátem.
- Na salát si v pánvi na másle orestujeme nasekanou cibuli. Zasypeme 2 lžícemi třtinového cukru a jakmile se cukr rozpustí, zalijeme troškou červeného vinného octa a necháme vyvařit. Do mísy nakrájíme uvařené brambory, okurky, přidáme trochu červeného vinného octa, nasekaný estragon, pár lžic hrubozrnné hořčice a cibulovou směs, vše promícháme. Dochutíme solí a pepřem a navrch přisypeme pár lístků polníčku a nasekanou pažitku.