Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
Reklama

Kančí krkovička s Chimichurri a bramborovým salátem

4 porce
do 1 hodiny
Kančí krkovička s Chimichurri a bramborovým salátem
Spouštím video za 5s.
Tímto receptem vás Zdeněk Pohlreich přesvědčí, že zvěřina je vhodná i k venkovnímu grilování. Nakonec... naši dávní předci ulovené maso také připravovali venku na ohni :) My pro vás máme ale mnohem sofistikovanjší způsob přípravy. S výtečnou omáčkou Chimichurri a fantastickým salátem z brambor.
Reklama

Při přípravě postupujte podle videoreceptů:

Omáčka Chimichurri:

Bramborový salát:

Reklama

Postup

  1. Do rozpáleného rendlíku kápneme olivový olej, přidáme nasekané stroužky česneku a nasekanou cibuli. Necháme podusit. Mezitím si nakrájíme bylinky – mátu, petrželku, oregano, tymián a bazalku. Bylinky vhodíme do mísy, zakápneme citronovou a limetovou šťávou, dochutíme solí a pepřem. Přidáme pár kapek červeného vinného octa a jablečného octa. Na závěr do bylinek vmícháme podušený česnek s cibulkou, promícháme a chimichurri necháme odležet.
  2. Kančí krkovičku rozkrojíme na půl, osolíme, opepříme a zakapeme olivovým olejem. Rošt grilu potřeme kůží ze špeku a maso necháme ze všech stran zatáhnout. Pak ztlumíme oheň a necháme kančí takových 10 - 15 minut pomalu grilovat. Hotové maso necháme chvíli odpočinout, poté ho nakrájíme na plátky a podáváme s omáčkou chimichurri a bramborovým salátem.
  3. Na salát si v pánvi na másle orestujeme nasekanou cibuli. Zasypeme 2 lžícemi třtinového cukru a jakmile se cukr rozpustí, zalijeme troškou červeného vinného octa a necháme vyvařit. Do mísy nakrájíme uvařené brambory, okurky, přidáme trochu červeného vinného octa, nasekaný estragon, pár lžic hrubozrnné hořčice a cibulovou směs, vše promícháme. Dochutíme solí a pepřem a navrch přisypeme pár lístků polníčku a nasekanou pažitku.
Reklama

Kančí krkovička s Chimichurri a bramborovým salátem  Foto: Marek Dienstl

Kančí krkovička s Chimichurri a bramborovým salátem  Foto: Marek Dienstl

Kančí krkovička s Chimichurri a bramborovým salátem  Foto: Marek Dienstl

Kančí krkovička s Chimichurri a bramborovým salátem  Foto: Marek Dienstl

Kančí krkovička s Chimichurri a bramborovým salátem  Foto: Marek Dienstl

Kančí krkovička s Chimichurri a bramborovým salátem , Foto: Marek Dienstl

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama