Head
- bageta 1
- hladká mouka 800 g
Medová poleva
- olivový olej 1 dávka
Head
- olej 1 dávka
- slunečnicová semínka 1 dávka
- listy rukoly 1 dávka
Postup přípravy
1.Zmrzlá kachní prsa nakrájíme na nářezovém stroji natenko, poté prsíčka posolíme a posypeme grilovacím kořením a necháme v oleji uležet půl dne. Na pánvičce sijen zlehka opečeme slunečnicová semínka a nachystáme si medovou polevu z olivového oleje, hrubozrnné hořčice se semínkem a medu. Kachní prsa prudce opečeme na oleji a poté podáváme na rukole a dochutíme připraveným přelivem.
2. U uvedených surovin a 450 ml vody si v domácí pekárně uhněteme těsto, které necháme vykynout. Vytvoříme pět bagetek, které ještě na pečicím papíru necháme čtvrt hodiny dokynout a upečeme je v troubě na 180 stupňů potřené vajíčkem.