Suroviny
- rukola 250 g
- sůl 1 špetka
- pepř 1 špetka
- rajče 250 g
- kachní prsa 1 kus
- piniové oříšky 150 g
- červené víno 150 ml
Postup přípravy
Připravte si:
1 kachní prsa, 150 g piniových oříšk, 150 ml červeného vína, čerstvě namletý pepř, hrubozrnnou sůl, 250 g cherry rajčátek, 250 g rukoly, trochu ořechového oleje
Pusťte se do toho:
1. Kachní prsa nasolte a opepřete po obou stranách.
2. Očistěte gril a rozpalte ho.
3. Na mřížku posaďte litinovou pánev a na ni kachní prsa. Grilujte je 10 minut po každé straně, nezapomeňte je obracet. Přidejte na gril v alobalové misce piniové oříšky a trochu je opražte. Za 2 minuty je sundejte z grilu.
4. Kachní prsa sundejte z pánve a tuk z ní vylijte. Pánvičku nemyjte, naopak do ní nalijte červené víno a výpeky s vínem nechte redukovat na plotně nebo na grilu. Redukovaný dresing nechte vychladnout.
5. Nakrájejte kachní prsa, rajčátka a rukolu a vhoďte je do salátové mísy. Zakápněte ořechovým olejem, posypte piniovými oříšky a můžete servírovat.